fbpx
Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Otkada je u 2019. godini SAD odlučio povući svoje kompanije iz bilo kakvih suradnji s kineskim tehnološkim partnerima, Huawei je bačen pod svijetla pozornice kako su jedini proizvođač pametnih telefona na koje se američka vlada okomila. Svijet je u šoku čekao odgovor kineskog giganta te se cijela situacija razvlači još i danas, no Huawei nije sjedio i čekao milost SAD-a, već su se bacili u akciju.

Počele su nedugo nakon “otkazivanja” Huaweija kružiti informacije kako se kompanija već pripremala za sličan scenarij te su pod velikom tajnosti gradili osnove svog novog ekosustava. Dobro ste pročitali, HarmonyOS nije samo zamjena za Android na Huawei pametnim telefonima već nešto puno više.

Huawei's Android Alternative "Harmony OS" Will Be Open Source

Naime, Huawei planira HarmonyOS ukomponirati u sve svoje proizvode (kada OS bude spreman za to) te time žele konkurirati Google-u na području opreme za pametni dom, telefona, tableta i ostatka IOT komponenti u našim svakodnevicama. Odabrali su Apple rutu, žele sve usavršiti interno i pridobiti ljubitelje Androida s jednako jednostavnim sučeljem, ali jednim nad kojim će imati veću kontrolu.

Najnovija informacija nalaže kako je HarmonyOS (za pametne telefone) trenutno na 70%-80% razine stabilnosti i funkcionalnosti koju trenutno posjeduje Android, što znači da im je vjerojatno preostalo samo fino postavljanje svih svojih unikatnih značajki kojima će se pokušati istaknuti i nametnuti na tržište ispred Androida.

Vrijeme dolaska ovog OS-a nije poznato, no ako Huawei nastavi ovim tempom, nije suludo za očekivati HarmonyOS pametne telefone u prvom kvartalu 2021. godine.

Related Articles

Ovo su prvi renderi Huawei Mate 40 linije

Sven

Odgođen Huawei Mate 40?!

Sven

Huawei objavio kad EMUI 10.1 stiže za mnoge njihove uređaje

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy