fbpx
Xiaomi patentirao pametni telefon s uklonjivim zaslonom

Xiaomi patentirao pametni telefon s uklonjivim zaslonom

Često čujemo za svakakve patente, i one koriste i one potpuno beskorisne. Danas nam je na redu jedan koji se na prvi pogled čini potpuno beskorisnim, no tko zna što budućnost nosi. Naime, Xiaomi je patentirao tehnologiju za pametne telefone koja omogućava potpuno uklanjanje zaslona, odnosno odvajanje istog kao modularne komponente. Ovo nije prvi put da se netko bavi modularnim uređajima (sjetimo se Googleovih pokušaja), no ovaj pristup do sad nije viđen.

Xiaomi je ovaj patent prijavio kod CNIPA, kineske organizacije za patente. Na slici iznad članka možete vidjeti kako uređaj izgleda kad se zaslon ukloni. Zamišljeno je da se zaslon spaja preko posebnog seta pinova koji se nalaze na glavnom kućištu uređaja. Zanimljivo je vidjeti i rupe u zaslonu za kamere, što bi značilo da su prednje kamere smještene ispod zaslona, što je tehnologija koja će na pametne telefone stići gotovo sigurno za jednu do dvije godine kako bi se napokon riješili ureza i rupa u zaslonima.

Bilo kako bilo, uklanjanje zaslona zasad nam se ne čini nešto pretjerano korisno, s obzirom na to da jedina primjena koju vidimo je da jednom rukom manipulirate glavnom kamerom, a u drugoj držite zaslon i okidate fotografije, no i ta primjena je upitna jer bi onda i zaslon morao imati vlastito napajanje. Kao i većina patenata, ovaj možda nikad ne zaživi, no svakako je zanimljivo vidjeti na koje sve načine proizvođači razmišljaju.

 

Related Articles

REDMI K30i 5G predstavljen!

Frane

Xiaomi Mi 10 stiže s 90Hz zaslonom i 50W punjenjem?

Sven

Predstavljen Xiaomi Poco X2 – nasljednik legendarnog Pocophone F1

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy