fbpx

Android 10 je najbrže usvojena verzija do sad!

Kad god se vode popularne “Android vs. iOS” bitke, kao jedan od argumenata za iOS uvijek je dostupnost nadogradnje na Appleovim uređajima odmah po izlasku nove verzije operativnog sustava. Razlog zašto se to događa svima je poznat, Apple u svom portfolio uvijek podržava nekoliko iPhoneova, iPada i iPoda te im nije problem prilagoditi iOS svakom od njih. S druge strane, Android je podržan na čitavom spektru uređaja različitih proizvođača te Google jednostavno ne može raditi i prilagođavati Android za sve njih, već to moraju raditi proizvođači, kojima (barem većini) brzina nije vrlina.

Tako se zna dogoditi da se kod nekih flagship uređaja za update na najnoviji Android čeka po 2-3 mjeseca. Ipak, čini se da se situacija nešto poboljšava. Kao što možete vidjeti s donjeg grafa, gotovo 300 dana nakon predstavljanja Androida 10, on se vrti na oko 400 milijuna uređaja, što je za više od 100 milijuna više u istom razdoblju za Android Pie.

Iako je Google i dalje daleko od Applea i njihovih brojki od oko 80% iOS uređaja koji vrte iOS 13. Google se fragmentacije neće moći nikad riješiti, no vidimo da iz godine u godinu ona postaje sve manja.

Related Articles

Sljedeći Google Pixel stiže sa 120 Hz zaslonom?

Sven

Gasi se Googleova Play Music aplikacija

Sven

Uskoro dolazi LG telefon savitljivog zaslona?

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy