fbpx

Samsungova borba maskicama protiv Covida-19 !!

U današnjem svijetu neophodno je zaštititi se od lako prenosivog Covida-19 te se u cijelom svijetu poziva na korištenje zaštitnih maski u svrhu sprječavanja širenja zaraznih čestica.

Samsungov tim je ideju maskica proveo i na svijet pametnih telefona pa su tako najavili liniju maskica, dvije preklopne i dvije obične, koje imaju antimikrobni premaz preko cijele površine. Ovaj premaz odnosno zaštitni sloj dokazano je učinkovit u slučaju koronavirusa. Spomenuti premaz koristi se za zaštitu od štetnih čestica i bakterija te prijenosnika virusa time što svojim sastavom ne dozvoljava istim česticama da se zadržavaju na toj površini eliminirajući time šansu da se Covid-19 prenese s osobe na drugu osobu koja rukuje istim uređajem.

Kako je trenutno nedostupno cjepivo ili nekakav lijek, prevencija same zaraze mora se provoditi ponaosobno te je odličan Samsungov potez omogućavanja zaštite svojim korisnicima i pružanje prilike da budu odgovorni u korištenju svojih pametnih telefona.

Samsung je patentirao proizvod 30. lipnja u nekoliko država svijeta te se očekuje kako će globalno najaviti proizvod na nadolazećoj konferenciji odnosno predstavljanju Galaxy Note 20 serije koja se očekuje unutar sljedeća dva mjeseca.

Što se dizajna maskica tiče, preklopne dolaze u dvije varijante – prva s tehnologijom nalik na HTC-ovu sa simulirani zaslonom preko rupica za sitne ledice (pogledati sliku gore), dok druga varijanta ima vertikalni zaslon uzduž desnog brida koji prikazuje osnovne informacije i poput sata i notifikacija – nešto nalik prednjem zaslonu Galaxy Z Flip-a, samo mnogo veće površine.

Related Articles

Samsung predstavio čak pet novih uređaja Galaxy ekosustava dizajniranih za rad i zabavu

Sven

[RECENZIJA] Samsung Galaxy Z Flip

Frane

Kamere ispod zaslona stižu tek 2022. godine?

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy