fbpx

Uskoro dolazi LG telefon savitljivog zaslona?

Može se reći kako je LG neočekivano loše ušao u utrku preklopnih i savitljivih pametnih telefona te im je jedini validni konkurent Samsungovom Foldu/Flipu obični LG smartphone koji s dodatnom “maskicom” postaje dvo-zaslonski preklapajući telefon te uz pomoć dobre softverske prilagodbe samog dodatka imate osjećaj kao da je uistinu preklopni telefon, no svima je jasno da je to bila priča “evo vam pametni telefon čisto da konkuriramo”.

Izgleda kako će se LG ipak malo opametiti te uložiti u razvoj pametnog telefona čiji se zaslon može “zarolati” oko sebe, nešto nalik Huaweijevom Mate X. LG je već godinama u zaostatku za glavnim proizvođačima a nekoć su nosili krunu industrije te su napokon (hvala bogu) gladni uspjeha i borit će se još jednom za top pet proizvođača.

Kako prenosi GSMArena, LG radi na rolajućem zaslonu na svom nadolazećem uređaju čiji su se renderi na internetu pojavili još u kolovozu prošle godine, a oni su bazirani na patentu kojeg je LG priložio. Naravno, od patenata često ne bude ništa no za LG, čija smartphone vizija po svemu sudeći nije išla u tom smjeru, nije ludo za zaključiti da bi ovo moga biti vrlo stvaran projekt.

Ovoj teoriji dodatno pridonosi kruženje informacija iz Koreje prema kojima je LG spreman za globalno lansiranje ovog proizvoda s kodnim imenom Projekt B u prvom kvartalu 2021.

Iako je LG poznat i kao jedan od glavnih proizvođača zaslona što za svoje uređaje, što za druge kompanije, na ovom projektu su odlučili zaslon prepustiti kompaniji BOE koja je poznata po svojim patentima i prototipima savitljivih, rolajućih zaslona te su veliko ime u industriji i jedan od glavnih dobavljača zaslona za Apple. U LG tvornici u Pyeongtaeku već se aktivno radi na izradi ovog uređaja na velikoj skali te se prema informacijama ne nailazi na ikakve probleme trenutno i optimistični su da će početak 2021. g. uistinu biti datum kada će uređaj biti spreman i prikazan svijetu. Smatra se kako je LG proizveo između 1000 i 2000 prototipa do sada te se mnogo toga mijenja između svake verzije, kako bi izgladili sve moguće manje poteškoće prije finalnog proizvoda.

Kao što smo prije spomenuli, Projekt B trebao bi biti jasan znak od strane LG-a kojim bi se nametnuli kao jedan od inovativnih leadera u industriji za nadolazeće generacije. Definitivno im je ovo jedna od zadnjih slamki za spas pošto su u poslovnom gubitku čak  20 uzastopnih kvartala. Jasno je da je to veliki udarac za kompaniju i njen imiđ pošto su ostala velika imena u nebrojnim bonusima i zaradama te se hvale sa milijunima prodanih primjeraka po kvartalu.

Uz ovaj uređaj LG bi trebao predstaviti tradicionalni pametni telefon kodnog imena Rainbow u prvoj polovici 2021.g. te se spominje i predstavljanje “horizontalnog” pametnog telefona kodnog imena Wing, no trenutno je nejasno što točno LG sprema sa spomenutim uređajem i na koji dizajn točno ciljaju.

Related Articles

Android 10 je najbrže usvojena verzija do sad!

Sven

Samsung i popularna pop grupa BTS predstavili specijalna izdanja Galaxy S20+ i Galaxy Buds+

Sven

Odgođen Huawei Mate 40?!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy