fbpx
Zoom

End-to-end enkripcija ipak stiže za sve korisnike Zooma

Dolaskom koronavirusa cijeli svijet je odjednom morao početi s remote radom, a tržište konferencijskih i komunikacijskih alata je eksplodiralo. Osim Googleovih i Microsoftovih rješenja, jako popularan postao je i Zoom. Ubrzo nakon porasta popularnosti, oko njih se stvorio cijeli niz kontroverzi, pa je tako jedna od njih bila i enkripcija. Naime, Zoom je nedavno objavio da će end-to-end enkripciju dodati samo korisnicima koji plaćaju za Zoom, dok će kod korisnika koji alat koriste besplatno enkripcija izostati.

Tad je argument Zooma bio da bi besplatni korisnici alat mogli koristiti za ilegalne radnje pa žele ostaviti prostor vlastima da lakše dođu do takvih slučajeva te da će enkripciju dobiti samo oni koji se verificiraju. Od tad su samo dobili još više kritika, zato što su ranije pokazali da im sigurnost podataka korisnika nije na najboljoj razini. Ipak, čini se da će popustiti, pa će tako i besplatni korisnici moći koristiti end-to-end enkripciju čim se verificiraju putem broja mobitela, što je ipak manje osobnih podataka nego što je Zoom originalno tražio.

Osim toga, Zoom će dodati i opciju za prijavu drugih korisnika, u slučaju da netko krši pravila i slično. Enkripcija stiže u beta verziji sljedećeg mjeseca, a administratori će za svoje grupe moći istu paliti i gasiti. Kad stiže puna verzija, zasad nije poznato.

Related Articles

Spotify stigao u Hrvatsku!!

Frane

Adobe Flash Player napokon službeno odlazi u povijest

Sven

Vlada RH nedavno se našla pod hakerskim napadom

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy