fbpx
flash

Adobe Flash Player napokon službeno odlazi u povijest

Još prije tri godine Adobe je najavio da će krajem 2020. godine prestati pružati podršku za svoj Flash Player. Danas je napokon i službeno najavljeno o kojem se točno danu radi, te kada Flash Player i službeno “umire”. Radi se o zadnjem danu ove godine, odnosno 31. prosinca 2020.

Nakon ovog datuma, Adobe neće izdavati nikakve nadogradnje ni sigurnosne zakrpe. Tako će svaki korisnik koji i dalje ima Flash Player dobiti pop-up poruku u kojoj im Adobe preporučuje da deinstaliraju Flash Player. Osim toga, Adobe će onemogućiti preuzimanje Flash Playera sa svojih internetskih stranica te će blokirati pokretanje Flash sadržaja.

Ovaj datum će sigurno ući u povijest jer je Flash Player godinama bio glavno rješenje za pokretanje interaktivnog sadržaja na internetu, no dolaskom modernijih tehnologija koje usput rade brže i bolje, a i prilagođene su za mobilne uređaje, Flash Player jednostavno je previše zastario.

Related Articles

Spotify stigao u Hrvatsku!!

Frane

End-to-end enkripcija ipak stiže za sve korisnike Zooma

Sven

Vlada RH nedavno se našla pod hakerskim napadom

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy