fbpx

Qualcomm predstavio Robotics RB5 platformu

Qualcomm nam je svima poznat po proizvodnji SoC čipseta koji se nalaze u raznim Android pametnim telefonima diljem svijeta, no to nije sve čime se Qualcomm bavi. Bave se i proizvodnjom čipseta za laptope, pametne TV-ove pa čak i za robotiku. Tako su danas predstavili RB5, platformu za razvoju robotike temeljenu na svoj SoC-u, Snapdragonu 865.

RB5 platforma imat će isti CPU, GPU, ISP i DSP kao i Snapdragon 865. Spomenuti Spectra 480 ISP može procesuirati 2 Gigapiksela u sekundi, pa tako RB5 može biti povezan na čak sedam kamera te procesuirati 8K video, odnosno 4K HDR video. Spectra 480 također uključuje EVA (Engine for Video Analytics) koji rješava sve zadatke vezane uz Computer Vision i Robot Vision.

Što se softvera tiče, RB5 radit će na Ubuntu Linuxu, Yoctu i Robot OS-u (ROS) 2.0. Također, ima podršku i za AWS RoboMaker, a Qualcomm je uključio i nekoliko SDK-ova koji će pripomoći kod razvoja raznih značajki. Development kit moguće je naručiti već danas, a na vašu adresu stići će najkasnije u kolovozu.

Related Articles

Samsung predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svijetu – Odyssey G9

Sven

Apple Glass možda neće zahtijevati dioptrijska stakla

Sven

Windows aplikacije stižu na Chromebookove

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy