fbpx
Apple Glass

Apple Glass možda neće zahtijevati dioptrijska stakla

Zadnjih nekoliko mjeseci procurilo je puno informacija o nadolazećim Appleovim pametnim naočalama, a danas nam stiže jedna koja bi mogla poremetiti planove čitavoj industriji naočala. Naime, prema patentu koji je ranije danas objavljen u USPTO (ured za patente u SAD-u), Apple je patentirao pametne naočale koje mogu svoja stakla, odnosno leće, prilagoditi dioptriji osobe koja ih nosi.

Ako nosite naočale, znate kolika je patnja kad morate mijenjati ponekad i cijele naočale ako vam se dioptrija pokvari (rijetko kad se popravi), a Apple bi ovim patentom, ako se realizira u stvarni uređaj, mogao prodrmati cijelu industriju Apple Glass jer bi se Apple Glass prilagođavao kako i vaša dioptrija. Pretpostavljam da Glass ne bi mogao sam otkriti dioptriju koja vam najviše odgovara, no vjerojatno biste imali opciju podesiti dioptriju koju želite koristiti za svako oko. Sva logika i kalkulacije bi se vršile na iPhoneu, a on bi to bežično slao na naočale.

Prema posljednjim informacijama, Apple će svoje pametne naočale predstaviti najranije krajem ove godine, a u prodaji bi se mogle naći tijekom sljedeće godine. Imat će sučelje koje Apple naziva Starboard, a morat će raditi u kombinaciji s iPhoneom. Hoće li raditi i s Androidima, s obzirom na to da je u pitanju Apple, sumnjamo.

Related Articles

APPLE NAJAVIO EVENT ZA APPLE WATCH 6!

Frane

Procurio zaslon iPhonea 12!

Sven

Nizozemski T-Mobile potvrdio imena novih iPhonea!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy