fbpx

Windows aplikacije stižu na Chromebookove

Chromebookovi već duže vrijeme drže svoj respektabilni dio tržišta. Radi se o uređajima kojima možete obavljati sve osnovne radnje koje jedan nezahtjevni korisnik nekog laptopa može trebati. Podržavaju web aplikacije, Android aplikacije, pa čak i Linux aplikacije, no oduvijek im je nedostajala podrška za neke zahtjevnije aplikacije kakve možete naći na uređajima s Windows operativnim sustavom. Kako bi se riješili tog nedostatka, Google je sklopio partnerstvo s tvrtkom Parallels. Ako vam tvrtka nije poznata, odnosno ako niste Mac korisnik, radi se o tvrtki koja je specijalizirala za razvoj softvera za virtualizaciju koji omogućuje da paralelno pokrećete Windows u sklopu virtualne mašine, a na svom Macu imate macOS.

Iako smo se ponadali da to vrijedi za sve Chromebook korisnike (jer zašto ne?), dobili smo hladan tuš. Naime, Parallels za Chrome OS bit će dostupan samo za Enterprise korisnike, odnosno Chromebookove koje veće tvrtke daju na korištenje svojim zaposlenicima. Ipak, i ovo je neki napredak, a ako se pokaže kao dobar dodatak, Google i Parallels bi ovaj softver mogli učiniti javno dostupnim.

Zasad nema konkretnijih informacija kako će integracija izgledati, a iz Parallelsa tvrde da će biti vrlo jednostavna. Također, neće zahtijevati ni internetsku vezu, tako da ćete svoje Windows aplikacije moći koristiti bilo gdje, bilo da radite s grane ili ste fizički u uredu. Treba istaknuti da Parallels neće zahtijevati punu instalaciju Windowsa na Chromebook, jer bi to moglo biti pogubno za vlasnike osnovnih modela koji nemaju previše memorije. To je to što se informacija tiče, a Google i Parallels najavljuju da više informacija stiže u narednim mjesecima. Živi bili pa vidjeli.

Related Articles

Microsoft potvrdio Xbox serije S cijenu na 299$

Frane

Android 10 je najbrže usvojena verzija do sad!

Sven

Uskoro dolazi LG telefon savitljivog zaslona?

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy