fbpx
Huawei logo

Huawei postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu?!

Prije otprilike godinu dana, krenuli su problemi za Huawei koje im je zabranama proizveo SAD. U to vrijeme Huawei je bio na svojem vrhuncu, nezaustavljivo je rastao te je prema procjenama do kraja 2019. godine trebao prestići Samsung i postati najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Zabrane su usporile Huaweijev rat, no čini se ne zadugo, jer je prema posljednjoj statistici Huawei doista najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Naime, prema informacijama kojima raspolaže Neil Shah, potpredsjednik istraživačkog odjela u tvrtki Counterpoint (koja se bavi istraživanjem tržišta), u prvom kvartalu ove godine razlika između Samsunga i Huaweija bila je svega 3%, no prema najavama i podacima koji stižu za drugi kvartal, koji završava za dva tjedna, Huawei je uspio prestići Samsung te sjesti na tron najvećeg proizvođača pametnih telefona, odnosno tvrtke koja drži najveći udio na tržištu.

Iako ih SAD usporava zabranama, Huawei je uspio barem privremeno zasjesti na tron, a ulogu je svakako imala i pandemija koja je pokosila neka tržišta više nego druga, tako da će se pravi udar na industriju tek osjetiti u sljedećim financijskim izvješćima. Ako su ove informacije točne, bit će zanimljivo vidjeti kako će Samsung odgovoriti na ovo stanje na tržištu te mogu li Noteom 20 i vrlo popularnim uređajima srednje klase ponovo zasjesti na tron.

Related Articles

Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Frane

Ovo su prvi renderi Huawei Mate 40 linije

Sven

Android 10 je najbrže usvojena verzija do sad!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy