fbpx

Huawei Mate 40 stiže s bočnim sučeljem za upravljanje kamerom?

Nakon što smo prije nekoliko dana čuli glasine kako Mate 40 serija stiže sa 108 MP kamerom, danas stiže nova doza glasina o nadolazećem Huaweijevom flagshipu. Tako nam danas stiže patent koji je Huawei podnio u srpnju prošle godine, a ranije danas napokon je objavljen i prihvaćen. U patentu je opisana tehnologija koja bi se mogla pojaviti već u sljedećoj generaciji Mate uređaja.

RECENZIJA —> HUAWEI P40 PRO

Naime, u patentu je opisano sučelje koje bi bilo smješteno na rubu uređaja, a koristilo bi se za sve kontrole kamere, od zooma, bljeskalice pa do okidača. Naravno, tu bi od velike koristi bio jako zakrivljeni zaslon, jer bi onda na zakrivljeni dio bile smještene upravo ove kontrole. Huawei bi ovim patentom postigao da se glavni dio zaslona koristi isključivo za prikaz slike, dok bi sve kontrole preselile na rub uređaja. Sve u svemu, ponudili bi bolje iskustvo korištenja aplikacije kamere.

Naravno, koliko ovo ima smisla ovisi od osobe do osobe, odnosno o tome kako neka osoba koristi svoj pametni uređaj za fotografiranje. Primjerice, ako fotografirate horizontalnu fotografiju, veća je vjerojatnost da ete uređaj držati s obje ruke i lakše pristupiti bočnim tipkama, no ako fotografirate vertikalnu fotografiju tada uređaj vjerojatno držite jednom rukom i nije vam zgodno i pristupačno klikati po rubu uređaja, pa se nadamo da će Huawei i dalje nuditi obje opcije. Kako je do predstavljanja Mate 40 serije ostalo još nekoliko mjeseci, očekujemo da će iz dana u dan biti sve više ovakvih glasina, a nadamo se da će prije predstavljanja procuriti i fotografije samog uređaja uz još poneki detalj.

Related Articles

Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Frane

Ovo su prvi renderi Huawei Mate 40 linije

Sven

Android 10 je najbrže usvojena verzija do sad!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy