fbpx
htc logo

HTC predstavio dva nova pametna telefona

U 2020. godini HTC je predstavio dva nova pametna telefona. Da, dobro ste pročitali. Nekoć gigant, a danas irelevantni igrač na tržištu, HTC, i u 2020. godini odbija “umrijeti” te su tako u svojoj matičnoj državi, Tajvanu, lansirali dva nova uređaja: HTC Desire 20 Pro i U20 5G. Tako je HTC po prvi put ušao i na 5G tržište, koje tek treba zaživjeti u većini zemalja diljem svijeta, što bi se, kako se bližimo kraju godine, trebalo dogoditi i kod nas.

HTC Desire 20 Pro, iako nosi Pro u imenu, ne možemo nazvati uređajem najviše klase, već se radi u uređaju srednje klase, u najboljem slučaju. Pokreće ga Qualcommov Snapdragon 655 u kombinaciji sa 6 GB radne memorije, a za pohranu HTC nudi 128 GB proširivo s microSD karticama, što je pohvalno. Prednju stranu uređaja zauzima 6.5-inčni FHD+ LCD zaslon s omjerom 19.5:9, a u njemu je “izdubljena” i prednja 25 MP kamera, u gornjem lijevom kutu zaslona. Sa stražnje strane uređaja nalazi se modul s čak četiri kamere. Glavna kamera je 48 MP senzor, zatim slijedi 8 MP ultraširoka te dvije 2 MP kamere, jedna kao senzor dubine te druga kao macro okidač. Na istoj strani uređaja nalazi se još i čitač otiska prsta.

Treba još spomenuti da uređaj ima 3.5 mm utor za slušalice, a za punjenje koristi USB-C utor. Operativni sustav koji se vrti na uređaju je Android 10, a podržava i brzo punjenje baterije od 5000 mAh. Cijena je trenutno nepoznanica, a dostupan je samo u Tajvanu.

HTC U20 5G već može bez zadrške nositi naziv uređaja srednje klase. Radi se o uređaju kojeg pokreće Snapdragon 765G, s 8 GB radne memorije te 256 GB interne memorije proširive microSD karticama. Dizajnom je sličan Desireu 20 Pro, no postoje neke razlike. Tako U20 5G ima čak 6.8-inčni zaslon FHD+ LCD rezolucije, omjera zaslona 20:9 te s rupom u gornjem lijevom kutu za 32 MP prednju kameru. Stražnja strana uređaja ima identične kamere kao i Desire 20 Pro, dakle 48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP.

Također ima i stražnji čitač otiska prsta, a vrti Android 10. Što se punjena tiče, ima istu bateriju, no podržava bolju tehnologiju za brzo punjenje odnosno Quick Charge 4.0, dok Desire 20 Pro podržava istu tehnologiju u verziji 3.0. Također će, barem za početak, biti dostupan samo u matičnoj državi.

Nije nam baš jasno koju točno skupinu HTC targetira ovim uređajima, no ako u Tajvanu budu imali dobre prodajne rezultate, ovi uređaji mogli bi se pojaviti i na drugim tržištima. Hoće li tako i biti, ostaje nam za vidjeti u narednim mjesecima.

Related Articles

Android 10 je najbrže usvojena verzija do sad!

Sven

Uskoro dolazi LG telefon savitljivog zaslona?

Frane

Samsung i popularna pop grupa BTS predstavili specijalna izdanja Galaxy S20+ i Galaxy Buds+

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy