fbpx
samsung huawei

Samsung će proizvoditi Huaweijeve 5G čipove?

Prošlog mjeseca Huaweiju je produžena zabrana suradnje s američkim tvrtkama za još jednu godinu. Uz to, TSMC-u, jednom od većih svjetskih proizvođača čipova, zabranjeno je da proizvodi čipove za Huawei, te je tim potezom Huawei poprilično oštećen. Od tad, tvrtka traži rješenje kako bi nastavili proizvoditi svoje čipove koji će se koristiti u 5G baznim stanicama, za čiju izradu Huawei ima razne ugovore diljem svijeta i obvezu da isporuči dogovoreno.

Tako se danas pojavila informacija da je Huawei našao neočekivanog partnera u Samsungu. Naime, Huaweiju su telekomunikacije i dalje primarni biznis, iako se na području pametnih telefona sve više šire te su trenutno drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. Prema procjenama, da nije bilo trgovinske zabrane, Huawei bi do kraja prošle godine prestigao upravo Samsung. Kako bi isporučili svoje 5G ugovore, Huawei mora pronaći zamjenu, s obzirom na to da se radi o gotovo 600 tisuća HiSilicon Kirin čipova za 5G bazne stanice. Samsung je također jedan od najvećih proizvođača čipova na svijetu, a koristi 7nm Extreme Ultra-Violet proces za proizvodnju te s obzirom na to da u ovoj priči nije uključena nikakva tehnologija koja potječe iz SAD-a, ovaj deal teoretski bi bio moguć.

Ipak, Huawei neće samo tako dobiti pomoć od Samsunga, već bi im zauzvrat morao prepustiti dio udjela na tržištu pametnih telefona, na kojem je skoro došao do vrha. Hoće li Huawei “žrtvovati” svoj biznis s pametnim telefonima da bi spasio svoju primarnu djelatnost, telekomunikacije, ostaje nam za vidjeti.

Related Articles

Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Frane

Samsung predstavio čak pet novih uređaja Galaxy ekosustava dizajniranih za rad i zabavu

Sven

[RECENZIJA] Samsung Galaxy Z Flip

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy