fbpx
PlayStation 5

PS5 bit će najveći PlayStation do sad

Sony je prije dva dana, nakon doslovno godina iščekivanja, napokon pokazao dizajn svoje nadolazeće PlayStation 5 konzole i internet je doslovno eksplodirao. Od oduševljenja do podrugljivih memeova, svako je imao nešto za dodati. Nakon što je cijela priča malo utihnula i dojmovi su se slegli, internet detektivi krenuli su u analizu svih dostupnih informacija.

Tako su iz fotografija koje prikazuju verziju PlayStationa 5 koja stiže s BluRay modulom zaključili koje su otprilike dimenzije novog PlayStationa, s obzirom na to da je Sony to “prešutio” prilikom predstavljanja. Reddit korisnik GREBO7 uspio je doći do zaključka da će PS5, ako je postavljen uspravno, biti najviša konzola od svih relevantnih konzola u povijesti.

Uzevši standardnu visinu BluRay modula odnosno širinu BluRay diska, ekipa s Reddita došla je do rezultata sa slike iznad. Možemo zaključiti da je PS5 veći čak i od PS3, pa tako i originalnog Xboxa One koji je često nazivan predimenzioniranim. Ipak, barem osobno ovo neću uzeti Sonyu za zlo, jer se čini da će PS5 napokon imati riješen problem pregrijavanja, s obzirom na velike dimenzije i otvore za ventilaciju, a to je boljka koja je često pogađala vlasnike PlayStationa 4. Dok Sony ne objavi službene dimenzije, ovaj izračun ne možemo uzeti sa stopostotnom sigurnošću, no može se reći da je poprilično precizan.

Related Articles

Microsoft potvrdio Xbox serije S cijenu na 299$

Frane

Samsung predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svijetu – Odyssey G9

Sven

Epic Games i Match Group pridružili su se Spotifyu u protestu protiv Applea

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy