fbpx

YouTube smanjuje kvalitetu videozapisa uslijed koronavirusa!

Da je epidemija COVID-19 virusa utjecala na svaki zamislivi aspekt vašeg života ste već i osjetili na svojoj koži, ali i tehnološki giganti su također pod velikim utjecajem nastale situacije.

Amazon je već danima u nestašici osnovnih potrepština poput toplomjera i maski za usta, rukavica i slično. Mnoge kompanije koje se bave prijevozom su pod ozbiljnim rizikom, a vidjeli smo kako i svi tehnološki divovi zatvaraju ili na neki način ograničavaju rad svojih fizičkih dućana i ureda te se prebacuju na rad od kuće ili se kompletno zatvaraju.

Novost u ograničenjima je naravno nastala i kod Googlea odnosno YouTube tima koji su zaključili kako je, uslijed drastično smanjene radne snage, pametno smanjiti stres nad serverima te im je jedan od pristupa problemu smanjivanje “defaultne” kvalitete videozapisa kada učitavate videozapis po prvi put. To je naravno 480p kvaliteta odnosno SD. YouTube je kompanija koja si apsolutno ne može priuštiti ikakav ozbiljniji pad servera pošto ih trenutno ne mogu jednako kvalitetno popravljati, a njihovim padom direktno bi utjecali na mnogobrojne ljude kojima je YouTube glavni izvor prihoda.

Prevencija problema je na prvom mjestu te se YouTube ovime ogradio od mogućih problema, ali će naravno pratiti razvoj situacije u narednih 30 dana te će po skupljenim podacima dalje reagirati po potrebi.

Related Articles

Dark Mode stiže na mobilnu Facebook aplikaciju

Sven

Twitter dodao opciju za audio poruke

Sven

Što je Instagramova Threads aplikacija i kako funkcionira?

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy