fbpx

Predstavljen Galaxy Z Flip – Korak u budućnost

Iako se očekivalo kako će Samsung predstaviti Galaxy Z Flip na zasebnom događanju par dana iza predstavljanja S20 linije, odlučili su šokirati sve i u samom uvodu nekidašnjeg događanja svijetu su predstavili Z Flip u predivne tri boje. Uređaj je na pozornici predstavljala Samsungova UK predstavnica te je svoj presijavajuće-ljubičasti Galaxy Z Flip pokazala svijetu uz velike ovacije publike.

Teško je ovaj telefon ne uspoređivati s novom Motorola Razr, ali bez straha za Samsung pošto po specifikacijama jednostavno Razr nema šanse pored moćnog i nabrijanog Z Flipa.
Preklapanje ovog telefona je u vertikalnom smjeru za razliku od horizontalnog kod Galaxy Folda, čime nam je Samsung dao obje opcije u slučaju da ste upravo to držali kao zamjerku Foldu.

Veliki je korak napravljen i po pitanju samog savitljivog zaslona, Galaxy Fold posjeduje plastični zaslon koji je inicijalno imao mnoge probleme te jednostavno izgleda jako … plastično. Z Flip s druge strane ima pravo savitljivo staklo koje su razvili nakon predstavljanja Fold uređaja te su time jasno odvojili ova dva uređaja glede kvalitete.

Najveća razlika jest u mehanizmu pregiba koji je ovoga puta puno napredniji. Naime, novi preklapajući Galaxy ima novu osovinu zbog koje može rasklopiti zaslon na 180° te ga savršeno preklopiti natrag bez praznog prostora kao kod Fold-a. Unutar preklopnog mehanizma nalazi se mnoštvo malih “četkica” čija je svrha sprječavanje ulaska prašine unutar samoga mehanizma. Dodatna funkcija preklopke je ta što, kao kod laptopa, možete vaš telefon ostaviti preklopljen u bilo kojem položaju što omogućuje dijeljenje zaslona na dvije “odvojene” površine za korištenje što je Samsung jako dobro realizirao.

Kao što vidite iz primjera gore, prilikom korištenja aplikacije kamere možete presaviti telefon kao što je prikazano, sustav prepoznaje položaj jednog i drugog dijela te vam gornji dio zaslona pretvori u prikaz kamere uživo dok donji dio pretvori u kontrolni segment. Slične funkcije dostupne su za razne aplikacije od strane Samsunga te će vjerojatno razni developeri iskoristiti ovu funkciju u korist njihovih aplikacija što bi bilo jako korisno za Instagram, WhatsApp i bilo koju drugu aplikaciju koja koristi ikakav oblik streamanja videozapisa. Postoji i vanjski zaslon koji služi za strujanje bitnih informacija te pregled kamere za brzi selfie bez rasklapanja.

U samom pakiranju ipak dobijete pozamašnu količinu opreme kao i kod S20 serije, slušalice, kabel, punjač, tipC-USB pretvarač, dvodijelna maskica.

Mnogi su se tresli u trenutku kada se pripremao slajd u kojem će se na velikom ekranu prikazati cijena Galaxy Z Flip-a no na iznenađenje mnogih, cijena je očekivana. 1380$ koštat će vas ovaj preklapajući ljepotan, a dostupnost boja je crna, ljubičasta i u određenim državama -zlatna.

Na čudo mnogih, Samsung je najavio suradnju s poznatim američkim dizajnerom čime su, kako kažu, spojili vrhunac tehnološkog i modnog dizajna. Partner je Thom Browne te je svoj dizajn primijenio na samom telefonu, maskici, kutiji i slušalicama Galaxy Buds+ te Galaxy Active2 pametnom satu.

A flat lay of the Galaxy Z Flip Thom Browne Edition collection, showing the box with the interior boxes pulled out, and the special edition Galaxy Z Flip, Galaxy Buds plus, Galaxy Watch Active2, Leather Cover, and Galaxy Watch Active2 straps all shown

Cijeli set koštat će vas nešto preko 2000$ što je prihvatljivo s obzirom na to da u paketu dolaze sat, telefon i bežične slušalice.

Kome je namijenjen ovaj telefon? Na koji dio tržišta ciljaju i tko su im željeni “testeri” ovog novog koncepta? Tko je spreman riskirati i platiti ovoliko za kompletno novu tehnologiju i napraviti taj potreban “korak u budućnost”? Vrijeme će otkriti.

Related Articles

Samsung predstavio čak pet novih uređaja Galaxy ekosustava dizajniranih za rad i zabavu

Sven

[RECENZIJA] Samsung Galaxy Z Flip

Frane

Kamere ispod zaslona stižu tek 2022. godine?

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy