fbpx

Predstavljeni Galaxy S20, S20+ i S20 Ultra!

Na Samsung Unpacked eventu u San Franciscu su se po prvi puta pojavili članovi nove S20 linije i to redom S20, S20+ i S20 Ultra. Realno gledano, S10e nasljednik ne postoji već su S20 i S20+ nasljednici S10 i S10+ dok je Ultra model kompletno druga priča.

Događaj je počeo sa snažnim naglaskom na dizajn i revolucionarnost pa su cijelu predstavu počeli sa Galaxy Z Flip uređajem koji je kao i Fold preklapajući uređaj, ali su skroz drugačiji. O Z Flipu pričati ćemo u odvojenom članku uskoro.

Kao što iz slike gore možete vidjeti, S20 imati će zaslon veličine 6.2″, S20+ seže dijagonalom od 6.7″ dok će masivni Galaxy Ultra imati zaslon od 6.9″. Uzmite u perspektivu da je Ultra 0.1″ daleko od toga da se može smatrati manjim tabletom.

Sva tri modela imati će 120Hz zaslone, ali ta bi funkcija značila da ćete žrtvovati postavku najveće rezolucije te da će samim time maksimalna rezolucija biti 1080p. Ovaj korak Samsung je vjerojatno smatrao potrebnim radi uštede baterije i generalno boljeg balansiranja snage i kvalitete korištenja samih uređaja.

Galaxy Ultra najjači je model od tri navedena, a glavne su razlike kamera sustav te unutarnja snaga samoga telefona. Ultra će imati 16GB radne memorije uz unutarnju memoriju proširivu SD karticom sve do 1.5 TB.

Glavna kamera nosi 108 MP senzor koji pruža, kako iz Samsunga kažu, najčistije, najkvalitetnije slike na smartphone tržištu. Ta izjava je nešto što ćemo Vam moći potvrditi ili negirati tek kada ovaj uređaj budemo recenzirali, ali ono što je Samsung pokazao na velikoj pozornici San Francisca veoma je obećavajuće.

S20 Ultra telefon namijenjen je za uski dio tržišta koji, pod broj jedan, ima 1400$ za izdvojiti na realno nepotreban luksuz te za one koji žele izvući svaku “kap znoja” iz Samsung flagship uređaja. Masivna baterija, predivan veliki zaslon te odlična i veoma detaljna kamera će vas koštati, ali ako smatrate da je 30x spacezoom i 100x hibridni zoom nešto što vam je apsolutno potrebno, Ultra je telefon za vas.

Model S20 standardna je nadogradnja na popularni S10 te, ignorirajući spacezoom mogućnosti Ultre, ima jednako jaku kameru kao najjači model.

Sva tri modela su 5G spremna te su sposobna snimati 8k videozapise što je apsolutno zadivljujuće za uređaj koji nosite u džepu. S20 Ultra nazvan je i najversatilnijom putnom kamerom na svijetu, a to nisu male riječi ta jedan pametni telefon. Kompletna serija je naravno vodootporna te se nastavlja Samsungov trend izdržljivih pametnih telefona.

 

Oprema koju dobijete u kutiji ovih zadivljujućih telefona napokon je kompletna te smo je dugo priželjkivali. Uz telefon sada dobijate slušalice, punjač i kabel, SIM izbacivač i nastavke za vrh slušalice. Ono za što smo korili Samsung napokon se promijenilo pa tako sada uz telefon od 999+ dolara dobijete i prozirnu zaštitnu masku.

Detaljne informacije dostupne su na linku, a uređaj je već dostupan za prednarudžbu kod hrvatskih operatera.

Nadamo se kako ćemo vam uskoro donijeti i puni osvrt na ove tri Samsung ljepotice te da ćemo vam pomoći pri odluci da li je ijedan od ovih telefona idealan kandidat za Vaš džep.

Related Articles

Samsung predstavio čak pet novih uređaja Galaxy ekosustava dizajniranih za rad i zabavu

Sven

[RECENZIJA] Samsung Galaxy Z Flip

Frane

Kamere ispod zaslona stižu tek 2022. godine?

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy