Hoće li MWC 2020. biti otkazan?

0
mwc 2020

Jedan od najvećih tehnoloških sajmova na svijetu, Mobile World Congress, koji se svake godine održava u Barceloni, ove godine pod velikim je upitnikom. Naime, kako na sajam dolaze izlagači iz cijelog svijeta, postoji opasnost od zaraze Koronavirusom, koji je već uzeo popriličan broj žrtava. Sajam organizira GSMA, udruženje mobilnih operatera diljem svijeta.

Neki od izlagača, poput Sonya, Viva, LG-a, Amazona, Nvidije i drugih već su otkazali svoje izložbene prostore, a primjerice Xiaomi, kineski gigant, dolazak je potvrdio s napomenom da će na sajam poslati osoblje iz Europe. Sajam bi se trebao održati od 24. do 27. veljače ove godine, a prema najnovijim glasinama i održat će se, no to GSMA mora potvrditi do petka, 14. veljače. Naravno, ta odluka se u slučaju neke nepredviđene situacije još uvijek može promijeniti.

UPDATE:

Više izvora potvrdilo je da će se sajam održati, pa se samo čeka još potvrda od same GSMA organizacije! Iako neki izlagači neće biti prisutni, vjerujemo da će oni koji dođu pokazati hrpu nove tehnologije te će posjetitelji brzo zaboraviti na “dramu” koja se odvijala prije samog sajma.