fbpx
Huawei FreeBuds 3

[RECENZIJA] Huawei FreeBuds 3

Iako bežične slušalice postoje već dugi niz godina, možemo reći da su posljednjih nekoliko godina postale mainstream te ih, hodajući ulicom, možemo vidjeti kod sve više i više ljudi. Teško je procijeniti kada su točno postale mainstream, no može se reći da je tome pridonio Apple svojim AirPodsicama koje su se na tržištu pojavile krajem 2016. godine te doživjele veliku popularnost koju imaju i danas.

Naravno, Apple nije prvi koji je predstavio ovakav tip slušalica, no uz njih su odmah skočili i ostali proizvođači i predstavili svoja rješenja. Tako je Huawei nakon nekoliko generacija dogurao do svojih FreeBuds 3 bežičnih slušalica koje smo imali prilike testirati. Kako su se iste provele na našem testu te opravdavaju li cijenu, pročitajte u nastavku ovog teksta.

Sadržaj pakiranja

FreeBuds 3 pakiranje crveno

Huaweijeve FreeBuds 3 slušalice dolaze u kompaktnom pakiranju. Isto se, nakon što ga izvučete iz glavnog dijela kutije, otvara poput knjige. Po otvaranu odmah imate pristup slušalicama koje su čvrsto smještene u kutiju te ih se uz pomoć plastike zalijepljene za njih može izvući. Ostatak pakiranja sadrži USB-C kabel za punjenje te dokumentaciju.

Same slušalice smještene su u vlastitom kućištu te se isto bojom poklapa sa samim slušalicama. Uz nešto neutralnije crne i bijele modele, tu je i crveni model koji se jarkom crvenom bojom definitivno ističe. S obzirom na širok spektar boja, vjerujemo da će svako moći pronaći model koji je idealan za njega. Nažalost, u pakiranju nema zidnog adaptera za punjenje.

Dizajn 

Kućište je okruglog dizajna te je dizajnerski oku ugodno. Mehanizam za otvaranje funkcionira jako dobro i osjeća se kvaliteta izrade. Cijele slušalice zapravo ostavljaju taj dojam, dojam jako kvalitetno izrađenog proizvoda. Na dnu kućišta za punjenje nalazi se srebrnim okvirom istaknut USB-C utor za punjenje. Osim putem kabela, slušalice i kućište moguće je puniti pomoću bežičnog punjača koji je baziran na Qi standardu. Po otvaranju kućišta dolazimo do samih slušalica, koje su magnetski smještene u kućište te stabilno stoje u istom. Kućište je široko svega 6 cm te ćete ga bez problema moći spremiti u bilo koji džep.

Slušalice izgledom djelomično inspiraciju nalaze u Appleovim AirPodsicama, no odmah na prvi pogled jasno je da se ne radi o njima, već o drugačijem modelu, koji izgleda barem jednako dobro. Kad slušalice stavite u uši, one to registriraju te proizvedu specifičan zvuk. Iako ovo nekima može biti iritantnosa, zapravo je korisno jer znate da glazba neće krenuti iz mobitela, već iz slušalica. Takozvani open-ear dizajn slušalica kojim se okreću razni proizvođači jako je dobar te kako je i predviđeno, odgovara gotovo svakim ušima poprilično dobro.

Kvaliteta zvuka

FreeBuds 3

Open-air dizajn se još jednom pokazao kao odličan odabir, tim više što Huawei s FreeBuds 3 modelom nudi i active noice cancelation tehnologiju, što primjerice Apple nema na osnovnim AirPods 2 slušalicama. Koristeći mikrofon koji se nalazi na tijelu slušalica, slušalice analiziraju vanjske zvukove te ih pokušavaju poništiti kako bi imali što čišći krajnji zvuk. Po osobnom iskustvu testiranja mogu reći da ova tehnologijama na FreeBuds 3 slušalicama radi sasvim solidno, dokle god ste u relativno zatvorenom prostoru. U slučaju da iste koristite vani, ne može se ni očekivati u potpunosti poništen vanjski zvuk, no svakako se radi o korisnoj tehnologiji.

Što se same kvalitete zvuka tiče, ona je također na visokoj razini. Bilo da se radi o slušanju glazbe u tramvaju, na ulici, gledanju filmova ili obavljanju poziva, Huawei FreeBuds 3 slušalice neće vas razočarati ni u jednoj situaciji. Ipak, s obzirom na to da se radi o relativno skupljim slušalicama, ništa manje nismo ni očekivali.

Povezivanje i zaključak

FreeBuds 3 slušalice moguće je povezati s različitim uređajima i platformama. Jednako dobro rade i na iOSu na kojem sam ih ja koristio, kao i na Androidu, gdje se kod Huawei uređaja slušalice povezuju automatski, odnosno pojavljuje se i prozor za povezivanje, nešto slično kao na iUređajima s AirPods slušalicama. Jednako tako, vrlo ih je jednostavno povezati i s Windows i macOS uređajima, dakle mogu se koristiti na gotovo svim uređajima koje potencijalno imate te nećete naići na probleme.

Što se zaključka o slušalicama tiče, FreeBuds 3 možemo smjestiti rame uz rame s drugim najvećim imenima u ovoj “industriji”. Za korisnike Android uređaja, a pogotovo Huawei uređaja, možda su i najbolji odabir. S obzirom na to da ih je dovoljno puniti jednom tjedno, da su kompaktne te nude zvuk visoke kvalitete za proizvod ovog tipa, ako se na odlučite na kupnju po cijeni od oko 1400 kn, nećete pogriješiti.

Uređaj ustupio: Huawei Hrvatska

Related Articles

Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Frane

[RECENZIJA] Samsung Galaxy Z Flip

Frane

Ovo su prvi renderi Huawei Mate 40 linije

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy