Xiaomijevo 100W punjenje stiže sljedeće godine!

0
Xiaomi 100W punjenje

Posljednjih godina tehnologija koja se koristi u pametnim telefonima, a tiče se punjenja uređaja, poprilično je napredovala. Tako danas potpuno prazan pametni telefon možete napuniti do preko 50% kapaciteta baterije za svega pola sata. Ipak, baterije postaju sve veće, pa se tako moraju razvijati i još jači punjači.

Xiaomi je tako već demonstrirao svoje 100W Super Charge Turbo punjenje, a sada je na njihovoj developerskoj konferenciji potvrđeno da ta tehnologija stiže u njihove uređaje već od sljedeće godine. Iako sve zvuči super, još brže ćemo puniti naše uređaje, postoji pitanje sigurnosti. Naime, kod tako velike snage punjača, pitanje je koliko to šteti samom uređaju. Xiaomi obećava da će uređaji sa 100W punjenjem imati ugrađenu softversku i hardversku zaštitu kako ne bi došlo do oštećenja baterije i uređaja.

2020. godina se jako bliži, a ne sumnjamo da Xiaomi već naveliko testira uređaje koji će biti predstavljeni u Q1 sljedeće godine te da će neki od njih podržavati 100W punjenje, uz mnoge druge novitete.