Huawei Mate 30 Pro stigao u Europu?!

0
Mate30

Otkako su predstavljeni, uređaje iz Huaweijeve Mate 30 linije okružuje velika kontroverza. Kako Huawei i dalje ne može dobiti podršku za Google servise na novim uređajima, tako je Mate 30 linija (koja je, ironično, predstavljena upravo u Europi) s prodajom krenula samo u Kini, jer tamo Google servisi svakako nisu bitna stavka. Izgleda da bi se situacija ubrzo mogla promijeniti, s obzirom na to da se u Huaweijevoj trgovini u Španjolskoj Mate 30 Pro pojavio u prodaji.

Naime, isti se bez prethodne najave odjednom pojavio u prodaji u spomenutoj trgovini koja se nalazi u Madridu i to po cijeni od 1099 eura te samo jednoj konfiguraciji, od 8 GB radne i 256 GB interne te samo u space silver boji. Dostupan je u ograničenim količinama za koje ne sumnjamo da će biti vrlo brzo rasprodane, iako nema Google servisa.

Kada i hoće li se i Mate 30, odnosno Porsche Design verzije uređaja pojaviti u Europi ostaje nepoznanica, no pojavljivanje Pro modela u Madridu mogla bi biti naznaka da se Huawei sprema na službeno lansiranje uređaja u Europi. Kako će korisnici prihvatiti činjenicu da tvornički nema Google servisa vidjet ćemo s vremenom.