Bili smo na Reboot InfoGameru – Powered by A1, ovo su naši dojmovi

0
Infogamer A1

Ove godine, kao i prethodnih, u Zagrebu na Velesajmu smjestio se Reboot Infogamer sajam, koji je ove godine kao glavnog partnera odabrao upravo A1 Hrvatska, koji je i zaslužan za naš odlazak i brigu o nama za vrijeme sajma te im se prvo želimo zahvaliti na tome. Na Infogameru, koji se održava paralelno uz popularni Interliber, proveli smo nekoliko dana i u nastavku možete pročitati naše dojmove.

Infogamer se smjestio kroz nekoliko paviljona Zagrebačkog Velesajma te su se u iste smjestili i različiti izlagači. Kao i prethodnih godina, prisutne su bile velike tvrtke poput Sonya, Microsofta, Ubisofta i Activisiona, koji su pokazali najnovije igre na već poznatim platformama. Nakon njih, red je došao i na trgovine koje su imale svoje izložbene prostore. Neke od njih čak su održali i turnire u raznim igrama za mlade posjetitelje, što svakako podržavamo te se nadamo da će toga biti sve više. Na njihovim štandovima moglo se ponešto i kupiti, i to po sajamskim cijenama koje su bile sasvim pristojne i nije se radilo samo o lažiranim popustima.

Kako bi privukli što veći broj ljudi, organizatori su i ove godine doveli mnoga poznata lica, poput YouTubera, influencera i drugih. Dok nama nešto starijima dotični i nisu nešto poznati, mlađa publika iste itekako voli te ih zaustavlja na svakom koraku, tražeći sliku, autogram i slično. 

Treba spomenuti da su bili prisutni i Gamepires te Croteam, domaće developerske ekipe poznate po igrama SCUM, odnosno Serious Sam. Nema smisla nabrajati sve male izlagače koji su se smjestili u paviljone, no svakako je zanimljivo vidjeti da su i oni prisutni te da se bore za svoj dio kolača. Ono što je nekako okupilo najviše nešto starije populacije bio je i štand s mozgalicama, koje se začudo ne rješavaju na računalu, već uživo.

Uz razne VR-ove koji i nisu neki novitet te su na Infogameru prisutni već niz godina, došli smo i do A1 stagea na kojem su se održavali događaji vezani uz A1 Adria ligu, čija se završnica održala upravo na Infogameru.

Svaki dan fokus je bio na drugoj igri, a posebno zanimljivo bilo nam je CS:GO finale gdje je titulu odnijela ekipa Ex-Bluejays. Sama organizacija i produkcija na poprilično je visokoj razini i ne kasni za onom na najvišoj svjetskoj razini što se te “discipline” tiče. Kod A1 stagea mogli ste isprobati i 5G gaming na Huaweijevom Mate 20 X 5G pametnom telefonu, kojeg smo nedavno imali prilike i testirati.

Za kraj, spomenut ćemo još i nešto što će starijoj populaciji prirasti srcu, a to je izložba starih računala, poput raznih Commodorea ili Apple računala, što pokazuje da Infogamer nije samo za one najmlađe, već da i informatičari starijeg kova na sajmu mogu pronaći nešto njima zanimljivo.

Treba pohvaliti cjelokupnu organizaciju na odličnom osmom organiziranom Reboot Infogameru te se nadati da ćemo i sljedeće godine imati priliku posjetiti isti, s još više sadržaja i hrpom noviteta iz gaming i svijeta tehnologije.