fbpx
qualcomm snapdragon 865

Snapdragon 865 bit će predstavljen 3. prosinca

Qualcomm sa svojim Snapdragon čipsetima radi odličan posao. Zauzeli su dobar dio tržišta, prisutni su u uređajima mnogih proizvođača i ne planiraju stati na tome. Nakon Snapdragona 855 i njegove Plus verzije, red je došao na pravu nadogradnju, odnosno Snapdragon 865 koji će se pojaviti u mnogim flagship uređajima sljedeće godine.

Qualcomm na Havajima od 3. do 5. prosinca održava svoj Snapdragon Tech Summit, a gotovo je sigurno da će tad predstaviti novi čipset. Iako je nomenklatura odnosno oznaka 865 logična, ista je i potvrđena od strane kineskog brenda koji se bavi izradom luksuznih pametnih telefona, imena 8848, koji je  Snapdragon 865 najavilo u svom Titanium M6 5G uređaju sljedeće godine. Qualcomm se dobro priprema za dolazak 5G tehnologije, pa će tako Snapdragon 865 imati integriran i 5G modem.

U kolovozu ove godine pojavili su se benchmark rezultati Qualcommovom čipseta kodnog imena Kona, a čini se da je upravo taj čipset zapravo Snapdragon 865. Isti će biti proizveden u 7 nm FinFet procesu od strane TSMC-a. S nestrpljenjem očekujemo predstavljanje ovog čipseta jer će njime gotovo sigurno biti pokretani nadolazeći Samsungovi S11 uređaji (na nekim tržištima), sljedeća generacija OnePlusovih uređaja, kao i cijela vojska Xiaomijevih flagship killera.

Related Articles

Samsung predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svijetu – Odyssey G9

Sven

Apple Glass možda neće zahtijevati dioptrijska stakla

Sven

Qualcomm predstavio Robotics RB5 platformu

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy