Huawei objavio listu tehnologija koje će uz 5G mrežu transformirati svijet

0
Huawei 1

Zürich (Švicarska), 7. studenoga 2019. – Na jubilarnom desetom Global Mobile Broadband forumu koji se prije nekoliko dana održao u švicarskom gradu Zürichu, Huawei Wireless X Labs objavio je dokument o osam ključnih tehnologija za koje se predviđa da će njihova primjena imati značajan tržišni potencijal u trenutku kada 5G globalno zaživi.

Ova godina ostat će upamćena po globalnoj afirmaciji i prihvaćanju 5G komercijalnih proizvoda i usluga. Mreža nove generacije do sada je ostvarila veliki uspjeh zahvaljujući vrhunskom korisničkom iskustvu kojeg nudi, ali i ogromnom potencijalu za pokretanje i rast digitalnog gospodarstva. Očekuje se i da će 5G promovirati industrijsku digitalizaciju kroz različite scenarije. U tom smislu u Huaweijevom dokumentu izdvojeno je osam aplikacijskih domena koje su stvorene i unaprijeđene upravo zbog postojanja 5G mreže.

Primjena u aspektu B2B neophodno zahtijevaja prisutnost 5G mreže kako bi se osigurala visoka propusnost, niska latencija te iznimna pouzdanost procesa. U Huaweijevom dokumentu navedeni su primjeri primjene nove tehnologije i proizvodi koji će svakako obilježiti godine pred nama:

-Provjera kvalitete proizvoda (Cloud Vision i Cloud Test za pametne tvornice)

-Inženjerski strojevi (Cloud Teleoperation za pametne rudnike i luke)

-Cloud video za siguran prijelaz cesta i mostova

-Koordinirana kontrola za pametna skladišta

-Igranje igrica u oblaku

-VR iskustvo u oblaku

-Nesmetana reprodukcija 4K i 8K videa na mreži

-Prijenos uživo u oblaku

“Huawei je u suradnji s partnerima i teleoperaterima istražio veliki broj inovativnih 5G tehnologija za više industrija. Te su tehnologije od sada stavljene u komercijalnu upotrebu. Huawei je bio i ostat će posvećen pružanju kvalitetnih 5G veza i afirmacije digitalne modernizacije industrije. Radujemo se i budućoj suradnji sa svim dionicima s kojima ćemo zajedno graditi svjetliju budućnost”, izjavio je na forumu Ritchie Peng, direktor Huawei Wireless Networka.