fbpx
watch

Google kupuje Fitbit – stižu “Made by Google” pametni satovi?

Nakon što su se prije nekoliko dana pojavile prve glasine o ovome, sada je napokon i službeno – Google je postigao dogovor za kupnju tvrtke Fitbit, koja se bavi proizvodnjom pametnih satova i vlasnici su nekoć popularnog brenda Pebble pametnih satova.

Ovo se čini kao logičan potez, s obzirom na to da je Google već dugo na tržištu pametnih satova sa svojim Wear OS-om, a sada će moći “napasti” tržište i vlastitim hardverom. Kupnjom Fitbita Google već dobiva ljude koji se bave pametnim satovima, umjesto da zapošljava nove ljude i kreće “iz nule”, stoga je ovo sasvim logičan potez.

Naravno, Google obećava kako će podaci koje sakupe njihovi satovi biti zaštićeni i neće biti korišteni kod oglašavanja. Kako je pametni sat uređaj koji korisnici uz sebe imaju više i od pametnih telefona, tako su naši podaci, pogotovo o kretanju i aktivnosti, najviše izloženi. Prerano je za špekuliranje o tome kad će se pojaviti prvi Pixel Watch, no sumnjamo da će Google predugo čekati.

Related Articles

Sljedeći Google Pixel stiže sa 120 Hz zaslonom?

Sven

Gasi se Googleova Play Music aplikacija

Sven

Android 10 je najbrže usvojena verzija do sad!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy