Huawei kreće s prodajom Mate X-a u Kini

0

Nakon što je Samsungov Galaxy Fold odgođen zbog fijaska sa zaslonom, očekivalo se da će Huawei Mate X biti prvi savitljivi pametni telefon koji će se pojaviti u prodaji. Ipak, nakon Samsunga i Huawei je objavio kako odgađaju početak prodaje Matea X do jeseni. Jesen je stigla, a nešto nakon nje i prve informacije o početku prodaje Matea X.

Naime, Huawei je od danas počeo primati prednarudžbe za svoj prvi savitljivi pametni telefon, no zasad samo u Kini. Tamo isti možete prednaručiti za otprilike 2,400 dolara, a na vašu adresu stići će 15. studenog. Nedavno su se pojavile glasine kako će Mate X biti nadograđen na noviji Kirin 990, no to se nije pokazao točnim i Mate X stiže s Kirin 980 čipsetom. S obzirom na to da se radi o Kineskom tržištu, Mate X stiže bez Googleovih servisa. Hoće li se isti pojaviti na internacionalnoj verziji ili će Mate X biti “osakaćen” poput Matea 30, ostaje nam za vidjeti.

Za razliku od Galaxy Folda, Mate X savija se tako da dok je savijen, obje strane zaslona gledaju prema vanjskoj strani. Kad se uređaj otvori, zaslon je dijagonale od 8 inča, dok u zatvorenom načinu rada prednji zaslon ima dijagonalu od 6.6 inča, a stražnji od 6.38 inča.