fbpx

Huawei kreće s prodajom Mate X-a u Kini

Nakon što je Samsungov Galaxy Fold odgođen zbog fijaska sa zaslonom, očekivalo se da će Huawei Mate X biti prvi savitljivi pametni telefon koji će se pojaviti u prodaji. Ipak, nakon Samsunga i Huawei je objavio kako odgađaju početak prodaje Matea X do jeseni. Jesen je stigla, a nešto nakon nje i prve informacije o početku prodaje Matea X.

Naime, Huawei je od danas počeo primati prednarudžbe za svoj prvi savitljivi pametni telefon, no zasad samo u Kini. Tamo isti možete prednaručiti za otprilike 2,400 dolara, a na vašu adresu stići će 15. studenog. Nedavno su se pojavile glasine kako će Mate X biti nadograđen na noviji Kirin 990, no to se nije pokazao točnim i Mate X stiže s Kirin 980 čipsetom. S obzirom na to da se radi o Kineskom tržištu, Mate X stiže bez Googleovih servisa. Hoće li se isti pojaviti na internacionalnoj verziji ili će Mate X biti “osakaćen” poput Matea 30, ostaje nam za vidjeti.

Za razliku od Galaxy Folda, Mate X savija se tako da dok je savijen, obje strane zaslona gledaju prema vanjskoj strani. Kad se uređaj otvori, zaslon je dijagonale od 8 inča, dok u zatvorenom načinu rada prednji zaslon ima dijagonalu od 6.6 inča, a stražnji od 6.38 inča.

Related Articles

Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Frane

Ovo su prvi renderi Huawei Mate 40 linije

Sven

Odgođen Huawei Mate 40?!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy