fbpx

Dark mode štedi bateriju i do 30 posto

Android 10 i iOS 13, ovogodišnja izdanja dva najpopularnija operativna sustava za mobilne uređaje, ove godine napokon donose podršku za tamni način rada, popularnog imena dark mode. Osim što cijelo korisničko sučelje općenito izgleda bolje nego kod dosadašnjeg bijelog sučelja ili drugih tema, tamni način rada zapravo je i koristan.

Prema istraživanju koje je provedeno na YouTube kanalu PhoneBuff, dokazano je da tamni način rada štedi bateriju. To i nije neka novost, no sada su napokon dostupne i konkretne brojke koje će tu tezu podržati. Testni uređaj bio je iPhone XS, prošlogodišnji flagship iz Applea koji kao i ovogodišnji top modeli ima OLED zaslon. Treba spomenuti da se OLED zaslon kod Applea prvi put pojavio na iPhoneu X 2017. godine. U spomenutom testu korištena je robotska ruka koja je programirana da na uređaju vrši neke klasične operacije, poput korištenja Messages aplikacije, navigacije ili gledanja YouTube videozapisa.

Osim OLED uređaja, tamni način rada djeluje i na starije uređaje, ali se ušteda najviše osjeti kod OLED uređaja. Kao što je vidljivo iz grafikona iznad, moguće je vidjeti da je testni uređaj bez tamnog načina rada nakon 7 sati i 33 minute rada ostao bez baterije, dok je s uključenim tamnim načinom rada uređaj imao još 30% baterije. Novi iPhone već ima odličnu bateriju, a korištenjem tamnog načina rada istu je moguće produžiti još više. Cijeli proces testiranja možete pogledati u videozapisu ispod.

 

Related Articles

APPLE NAJAVIO EVENT ZA APPLE WATCH 6!

Frane

Procurio zaslon iPhonea 12!

Sven

Nizozemski T-Mobile potvrdio imena novih iPhonea!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy