fbpx

PlayStation 5 izgled potvrđen! [FOTO I VIDEO]

Odavno se špekuliralo kako će nova generacija gaming konzola biti  nešto stvarno posebno te kako će biti dostojne zamjene za jaka gaming računala.

U tehnološke krugove bacaju se raznorazne specifikacije i ideje no procurio je među ostalim i sami izgled novog PS5 kao i slika patenta identičnog procurenom dizajnu, što ga čini kredibilnijim.

Ime PS5 potvrdio je za WIRED portal Sony PlayStation CEO Jim Ryan te je nadodao kako će uređaj biti na policama trgovina do iduće blagdanske sezone (2020.). Nije se reflektirao na mnogo špekulirani PS5 PRO koji se pojavio nakon najave Microsoftovog projekta Scarlett no, Microsoft je navodno ideju za sada odbacio te je upitno hoće li Sony predstaviti dva modela ili samo jedan te kao pravi rival čekati da se sve predstavi u par dana razmaka pošto se tako najlakše mogu boriti s Microsoftom za udio tržišta.

Patent koji je procurio od strane Sonyja donosi nam sljedeću “skicu”:

U nastavku pogledajte galeriju definitivno upadljivog i neobičnog dizajna za Sony PS5 te kako se špekulirani finalni dizajn odnosi s procurenim patentom.

Ostale informacije spominju posebno dizajnirani AMD Navi procesor, podršku za 8K Ultra HD video izlaz te novi “power saving” način rada koji će trošiti puno manje struje u načinu mirovanja u odnosu na PS4 i PS4 Pro.

Priča se i o redizajniranom kontroleru (što sa svakom generacijom naprave) koji bi trebao imati prilagodljive “okidače” odnosno popularizirane kao L2 i R2 koji bi imali promjenjivi otpor pri pritisku ovisan o igri koja je trenutno aktivna na PS5.

Modeliran je i video na YouTubeu koji prikazuje nadolazeću konzolu iz svih kuteva, a dostupan je ispod teksta:

Related Articles

Microsoft potvrdio Xbox serije S cijenu na 299$

Frane

Epic Games i Match Group pridružili su se Spotifyu u protestu protiv Applea

Sven

Stigao je Fortnite Chapter 2 Season 3, a s njime i Aquaman te morski psi

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy