fbpx

MIUI 11 uskoro dostupan globalno!

Kako prenosi MIUI India tim, najnovija verzija njihovog android-baziranog softvera stići će na indijsko tržište 16. listopada te će globalno biti pušten u opticaj nešto kratko poslije.

U Kini je beta verzija sustava dostupna već preko mjesec dana te se očekuje kako će se tamo službeno najaviti i “pustiti” MIUI 11 kao nadopuna Redmi Note 8 Pro koji se tada predstavlja.

Xiaomi se pak izjasnio kako MIUI 11 ne znači za sve modele dolazak Androida 10. Objasnili su nadalje kako je MIUI 11 nova verzija njihove presvlake sustava te će na nekim modelima krenuti s Androidom 10, dok će na neke druge telefone stići isti redizajn sustava, ali će verzija softvera ostati Android 9 Pie.

Zbunjujuća logika Xiaomija, ali tako će izgleda biti što znači da nemate straha ako je u pitanju neki malo “jači” telefon, a ako imate mid-range ili low-range telefon onda biste se, ukoliko vam je nadogradnja bitna, informirati na Xiaomi stranici/forumu o tome hoće li vaš model uživati novu verziju ili će ostati na starijoj verziji.

Xiaomi je kompanija koja pod svojim opsegom ima tisuće modela te je puno teže prilagoditi softver svakom pojedinačno. Istu “taktiku” imaju i Huawei te Samsung koji prvo nadograđuju svoje top modele (naravno), a tek iza toga eventualno isti softver dospije na starije modele koji su duže u opticaju.

Related Articles

Xiaomi patentirao pametni telefon s uklonjivim zaslonom

Sven

REDMI K30i 5G predstavljen!

Frane

Xiaomi Mi 10 stiže s 90Hz zaslonom i 50W punjenjem?

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy