fbpx

Dark mode stigao na Instagram za iOS

I Android 10 i iOS 13, suprotstavljene verzije dva najpopularnija operativna sustava, napokon donose podršku za tamni način rada, odnosno popularni dark mode. Svrha dark modea, osim što korisničko sučelje čini puno ljepšim, je i štednja baterije na uređajima s OLED zaslonima.

Kako se kod OLED zaslona kod prikaza crne boje pikseli ne moraju aktivirati, to donosi uštedu baterije ako koristite tamni način rada. Dolaskom podrške za isti sve više developera nadograđuje svoje uređaje s tamnim načinom rada, pa je tako na red došao i Instagram. S obzirom na popularnost Instagrama i koliko sati ljudi dnevno provedu listajući isti, korisnici će definitivno uštedjeti barem nešto baterije. Također, Instagram u crnoj boji izgleda fenomenalno.

Osim Instagrama, na red bi uskoro mogla doći i matična tvrtka, odnosno aplikacija Facebook. Tamni način rada zasad je dostupan samo na iOS uređajima koji imaju instaliran iOS 13, a aktivira se sukladno boji sustava koju odaberete putem control centra. Ako vam se ažuriranje još nije pojavilo, potrebno je otići u App Store i ručno ga preuzeti.

Related Articles

APPLE NAJAVIO EVENT ZA APPLE WATCH 6!

Frane

Procurio zaslon iPhonea 12!

Sven

Nizozemski T-Mobile potvrdio imena novih iPhonea!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy