Xiaomi predstavlja dva nova 5G telefona!

0

Najnoviji Xiaomijevi 5G telefoni stižu 24. rujna, a to su Mi 9 Pro te Mi Mix 4. Uz navedene telefone Xiaomi će prezentirati svoju najnoviju inačicu MIUI-a verzije 11, a očekuje se i najava Mi TV pametne televizije.

Što se Mi 9 Pro telefona tiče, očekuje se kako je on samo osvježavanje Mi 9 modela uz isti 6.39″ Super AMOLED zaslon te identičan dizajn. Ono što je drugačije odnosno poboljšano jest čipset koji će sada biti Snapdragon 855+ te nešto veća baterija od 4000mAh. Također je prvi telefon koji će imati podršku za Xiaomijev nadolazeće 30W Mi Charge Turbo bežično punjenje koje je najavljeno sredinom prošlog tjedna.

Mi Mix 4 također bi trebao imati Snapdragon 855+ te zaobljeni QHD zaslon. Ono što je žestoko očekivano je debitantski nastup 108MP Samsungovog ISOCELL Bright HMX senzora na Xiaomi telefonima, a tu čast ima upravo Mix 4. Kamera odjel dodatno pojačavaju i telefoto te širokokutna kamera. Prema nekim špekulacijama ovaj telefon mogao bi imati ime Mi Mix Alpha (na nekim tržištima), ali to je samo glasina bez pokrića za sada.