fbpx
iphone touch id

Sljedeće godine Touch ID se vraća na iPhone?

O ovoj temi špekulira se otkad je Apple 2017. godine na tadašnjem flagshipu, iPhoneu X, predstavio Face ID tehnologiju koja je zamijenila Touch ID, s obzirom na to da su usput uklonili i Home tipku u koju je Touch ID odnosno čitač otiska prsta bio smješten. Dvije godine kasnije, gotovo svaki Android proizvođač nudi uređaje s ugrađenim čitačem otiska prsta u zaslon, no Apple se i dalje drži Face ID-a, a prema dosadašnjim glasinama to će biti slučaj i sa sljedećim iPhoneom koji će biti predstavljen za nekoliko dana.

Ipak, čini se da će Apple popustiti po ovom pitanju pa bi, prema tvrdnjama Bloomberga, iPhone sljedeće ili 2021. godine mogao dobiti Touch ID smješten u zaslon, kao što to imaju drugi proizvođači. Ovo nije inovativan potez, no možda nas Apple iznenadi pa dodatno unaprijedi tehnologiju za skeniranje otiska prsta preko zaslona. Ako uspiju zadržati i Face ID ili ga smjestiti ispod zaslona što bi bilo još bolje rješenje, Apple bi zasigurno imao najnapredniju sigurnost na pametnom telefonu.

Osim Touch ID-a, prema najnovijim glasinama Apple navodno radi i na novom iPhoneu SE. Novi SE trebao bi poprimiti dizajn iPhonea 8 i zadržati Home tipku s Touch ID-jem, dok će Face ID ostati ekskluzivan za skuplje modele. Bilo kako bilo, sljedećeg utorka Apple će predstaviti iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max, koji nažalost neće biti veliki skok u odnosu na trenutne modele.

Related Articles

APPLE NAJAVIO EVENT ZA APPLE WATCH 6!

Frane

Procurio zaslon iPhonea 12!

Sven

Nizozemski T-Mobile potvrdio imena novih iPhonea!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy