fbpx

Kirin 990 stiže 6. rujna

Huawei već neko vrijeme proizvodi vlastite čipsete imena Kirin i iste ugrađuje u svoje pametne telefone. Ne može im se zamjeriti što ne koriste standardnije Qualcommove Snapdragon čipsete jer Kirin čipseti imaju slične performanse. S obzirom na to da uskoro planiraju predstaviti nove uređaje iz Mate linije, Mate 30 i 30 Pro, Huawei će prije toga predstaviti i novi čipset koji će ih pogoniti.

Radi se o Kirin 990 čipsetu koji će biti predstavljen 6. rujna, što je službeno potvrđeno u kratkom teaseru koji je objavio Huawei. Iz istog ne možemo zaključiti puno toga, osim da je potvrđena podrška za 5G, što se i očekivalo. Kirin 990 bit će proizveden u 7nm EUV procesu koji će omogućiti 20% veću gustoću tranzistora i bolju iskoristivost energije.

Naravno, bit će temeljen na najnovijoj ARM-ovoj CPU i GPU arhitekturi. Osim toga, Kirin 990 bit će i prvi Huaweijev čipset koji će podržavati snimanje 60fps videozapisa u 4K rezoluciji. Ubrzo nakon predstavljanja Kirina 990, očekujemo da će Huawei napokon predstaviti i novu Mate seriju uređaja, koju svi s nestrpljenjem iščekuju.

Related Articles

Huaweijev HarmonyOS je 70-80% završen?

Frane

Ovo su prvi renderi Huawei Mate 40 linije

Sven

Odgođen Huawei Mate 40?!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy