fbpx

Kirin 990 stiže 6. rujna

Huawei već neko vrijeme proizvodi vlastite čipsete imena Kirin i iste ugrađuje u svoje pametne telefone. Ne može im se zamjeriti što ne koriste standardnije Qualcommove Snapdragon čipsete jer Kirin čipseti imaju slične performanse. S obzirom na to da uskoro planiraju predstaviti nove uređaje iz Mate linije, Mate 30 i 30 Pro, Huawei će prije toga predstaviti i novi čipset koji će ih pogoniti.

Radi se o Kirin 990 čipsetu koji će biti predstavljen 6. rujna, što je službeno potvrđeno u kratkom teaseru koji je objavio Huawei. Iz istog ne možemo zaključiti puno toga, osim da je potvrđena podrška za 5G, što se i očekivalo. Kirin 990 bit će proizveden u 7nm EUV procesu koji će omogućiti 20% veću gustoću tranzistora i bolju iskoristivost energije.

Naravno, bit će temeljen na najnovijoj ARM-ovoj CPU i GPU arhitekturi. Osim toga, Kirin 990 bit će i prvi Huaweijev čipset koji će podržavati snimanje 60fps videozapisa u 4K rezoluciji. Ubrzo nakon predstavljanja Kirina 990, očekujemo da će Huawei napokon predstaviti i novu Mate seriju uređaja, koju svi s nestrpljenjem iščekuju.

Related Articles

Odgođen Huawei Mate 40?!

Sven

Huawei objavio kad EMUI 10.1 stiže za mnoge njihove uređaje

Sven

Huawei Mate 40 stiže s bočnim sučeljem za upravljanje kamerom?

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy