Galaxy Fold 2 imat veći zaslon i savitljivo prednje staklo

0
galaxy fold

Iako Samsungov kontroverzni Galaxy Fold još nije službeno krenuo u prodaju (to bi se trebalo dogoditi tijekom rujna), već su se pojavile glasine o drugoj generaciji Samsungovog savitljivog pametnog telefona. U međuvremenu je i Huawei odlučio malo unaprijediti svoj Mate X, a konkurencija u savitljivim pametnim telefonima s vremenom će biti sve veća.

Sudeći po patentu koji je Samsung nedavno podnio, Galaxy Fold 2 mogao bi imati pravi savitljivi zaslon, za razliku od dosadašnjih savitljivih uređaja koji se savijaju samo na jednom dijelu zaslona. Patent prikazuje uređaj koji je savitljiv po horizontalnoj liniji i klizno se presavija. Ovo značajno smanjuje dimenzije uređaja, s obzirom na to da će imati čak 8-inčni zaslon, ako je vjerovati glasinama.

Ovakvo savijanje trebalo bi omogućiti UTG (eng. Ultra thin glass) staklo koje je čvršće od poliamida kojeg trenutno koristi Galaxy Fold. Za isto se početak produkcije planira upravo u 2020. godini, kada bi Galaxy Fold 2 mogao biti predstavljen. Kako se izrađuje UTG staklo možete pogledati u videu ispod.