Mijenja li Apple naziv najjačeg iPhonea u “Pro”?

0

Za razliku od ostalih priča koje vam donosimo s relativno povećom dozom sigurnosti, ovoga puta odmah govorimo kako je stvar samo o glasini odnosno špekulaciji. U smartphone industriji mnogo telefona nosi raznorazna imena kojima se žele odvojiti od ostalih odnosno pripojiti nekom specifičnom “rangu”.

Zasigurno ste kod mnogo telefona čuli nazive plus i pro, od Huawei i Samsunga pa do Applea, svi ih koriste. Cilj je tim nazivom u startu naglasiti kako je to bolji model, model koji biste trebali kupiti, najjače što kompanija ima za ponuditi od te linije i slično.

Apple je od generacije iPhonea 6 uveo i “plus” varijantu. Veći model standardnog iPhonea koji je imao kvalitetniji ekran i veću bateriju te neke funkcije dostupne isključivo na većem modelu.Zadnji plus koji smo vidjeli bio je iPhone 8 Plus iza kojeg je iduća “veća varijanta” bio iPhone XS Max, trenutni premium rang iPhone.

Izgleda kako se Apple osjeća kako bi im naziv PRO više pasao na telefonima sličnim XS Maxu koji funkcionalno, a pogotovo cjenovno zaslužuje pro titulu.

Cijela priča nastala je nakon ovog tweeta leakera koji nema dovoljno dugu povijest kako bi mu se moglo olako vjerovati, ali njegova ideja ima smisla. Za trio postavu iPhone linije bilo bi idealno: iPhone 11R, iPhone 11 i iPhone 11 Pro. Smatramo kako je 11 Pro definitivno elegantnije ime nego XI Max.

iPhone 11 to support the Apple Pencil, analysts claim

Što se ostaloga tiče, nadolazeći iPhone trebao bi biti tek osvježavanje linije uz manje fizičke promjene na kućištu, definitivno neće biti kompletno redizajniran iPhone.

Očekuje se AMOLED na dva od tri telefona u liniji pri čemu bi R model (ili njegov nasljednik) ostao na IPS LCD zaslonu.
Očekuje se i premijerna suradnja FaceID i TouchID (ispod zaslona) tehnologija čime bi Apple napokon zadovoljio ljutite fanove TouchID-a koji su od 2017. godine ostavljeni na cjedilu.

Najveća promjena očekuje se u sustavu kamera, odnosno očekuje se dodatna kamera u odnosu na XS Max čime bi se Apple približio trendovima koje su odavno postavili Huawei i Samsung.