Koji je to bizarno loš razlog zbog kojeg Samsung ubija konektor slušalice!?

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samsung je jučer na predstavljanju Galaxy Note 10 serije zabio zadnji čavao u lijes nikada prežaljenog headphone jacka.

Nakon najave istog poteza preko telefona poput Galaxy A80, koji je također bez 3.5mm porta, odlučili su žrtvovati isto i na svojoj “premium” udarnoj liniji – liniji za koju su govorili da je bez kompromisa i da će takva ostati.

Što mislite, nakon godina izrugivanja drugih proizvođača, koje je službeno obrazloženje Samsunga za prisilni kompromis na liniji bez kompromisa? 100mAh veća baterija te bolja kvaliteta osjećaja vibracijskog motora.

Dobro ste pročitali, radi 100mAh baterije gubite komfor biranja slušalica i najnormalnijeg spajanja istih na telefon. Dostupne su vam i dalje USB-C slušalice ukoliko ste isključivo “tim žične slušalice”, ali svi znamo da to nije to.

Image result for rip headphone jack

Također svi znamo kako je ovo najobičnija izmišljotina te da su se samo htjeli riješiti već umirućeg utora. Ono što je fanove apsolutno razbjesnilo ipak nije ovaj “nož u leđa” što se tiče Samsungovih obećanja već razbijanje Note linije na dva dijela, što bi bilo sasvim uredu da nisu manji model namjerno “osakatili” kako bi se skuplji prodavao bolje.

Naime Note 10+ je ono što bi Note telefon trebao biti, dok je Note 10 samo marketinški briljantna ideja bolje pristupačnosti linije, ali po cijenu povjerenja i imidža Samsunga kao firme. Također veliku prašinu podiže i činjenica da vaš telefon od početnih 1000$ (Note 10) nema opciju proširivanja memorije dok Note 10+ ima.

Image result for note 10
Note 10+ i Note 10 – PCMag

Očito je kako je Samsung uslijed pametnih poslovnih i prodajnih odluka odlučio razdvojiti Note liniju na dva telefona, što je okej, ali način na koji su to učinili većini ljudi je neprihvatljiv. Glupaste razlike se stavljaju između plus i običnog modela kako bi se jači prikazao u boljem svijetlu.

Ono što trebate odnijeti sa sobom nakon ovog članka jest da je Note 10 sasvim savršen telefon za vas te osim manjeg ekrana i baterije, manjka SD kartice i 3.5mm porta treba biti na listi telefona koje razmatrate za nadolazeću godinu.