Kontroverzni Finalmouse predstavio posljednji miš: Ultralight 2 – Cape Town

0

Finalmouse je kompanija koja je svojim izjavama i postupcima podizala mnogo prašine proteklih godina pošto su na njihovom popularnom Twitter profilu bez dlake na jeziku, konstantno se svađaju s “hejterima” te im odbruse na pomalo egotističan način.

Izjave na stranu, njihovi gaming miševi su revolucionarni komadi tehnologije i obožavani su od strane većine gaming zajednice. Velika pohvala i reklama im je također i činjenica da su skoro svi osvajači Fortnite svijetskog prvenstva i mnoštvo ostalih koji su završili u top 20 korisnici upravo Finalmouse miša modela Air 58 Ninja edition kojeg su lansirali u suradnji s Ninjom kao promotorom, a koriste ga i Bugha te Tfue.

Ono što je ikonično za Finalmouse su “rupice” u ljusci miša kroz koje možete vidjeti unutrašnjost, ali ono bitnije, time drastično smanjuju težinu kompletnog uređaja. Uz dobar marketing i standardnu cijenu za miša s senzorom najveće kvalitete uspijeh je bio zagarantiran.

Air 58 trebao je biti zadnji miš od kompanije kako su se okrenuli dizajnu i usavršavanju obuće, ali su nakon otkrivanja potencijala spajanja gaming miša i materijala kojeg nazivaju “foamposite”, morali su se vratiti još jednom na scenu lansirajući Ultralight 2, gaming miš težine svega 47 grama.

Najlaganiji je to gaming miš takvog ranga kvalitete, a njegova cijena pri predstavljanju bila je 120$. Svi Finalmouse miševi su limited edition komadi hardvera te je zbog popularnosti uzrokovao masovno preprodavanje po višim cijenama. Ultralight 2 rasprodao se u par minuta te će vjetojatno postati najskuplji miš u internetskoj preprodaji kako je zadnje i najbolje što je kompanija mogla ponuditi.

Materijal je nalik na memorijsku pjenu ali dosta više krut kako se ne bi izobličio prilikom pritiska. Kabel je standardni finalmouse pleteni na kojeg smo navikli zadnjih godina ali je ovoga puta durabilniji i duži. Uz miš dobijete i “infinityskins” nastavke koji se mogu nalijepiti na određene dijelove miša olakšavajući time hvatanje miša i kontrolu.

U nastavku pogledajte službene fotografije miša koje smo vam prenijeli sa službene stranice kompanije: https://finalmouse.com/

Proizvod su predstavili na kratkom live streamu na Twitchu nedugo iza finala Fortnite prvenstva te su u manje od par minuta skupili preko 30,000 gledatelja.