Svjetsko prvenstvo u Fortniteu završeno: vodič kroz događanja

0

Nakon tjedana kvalifikacija i žustre borbe, napokon svu svi natjecatelji i gledatelji imali priliku iskusiti prvo “veliko” profesionalno natjecanje u Fortnite igri.
Podijelilo se oko 30M$ u tri dana, a kategorije u kojima se natjecalo bile su: Pro-Am turnir te duo i solo turniri u kojima se natjecalo 50 najboljih dvojaca odnosno 100 najboljih solo igrača na svijetu.

Kao i svako veliko natjecanje bilo je tu mnogo događanja. Pri ulasku na događaj imali ste prilike vidjeti raznorazne nastupe, štandove namjenjene edukaciji o igri te zabavnim trivia radionicama kao i dežurnog DJ-a. Naravno štandovi službene opreme Epic Gamesa poput Fortnite majici i hoodie primjeraka također su bili prisutni, a mogli ste nabasati i na nake od poznatih lica u Fortnite svijetu koji su se družili s fanovima.

Među voditeljima i komentatorima našli su se već standardni Dr Lupo i Jack “Courage” Dunlop te gostujući komentator Tyler Ninja Blevins.

Courage i Dr Lupo
Ninja

Iako sve to skupa zvuči jako dobro, zna se po što su gledatelji došli.
Pro-Amaterski turnir osmišljen je u dobrotvorne svrhe kako su sve osvojene novce igrači predali nekoj dobrotvornoj udruzi po svom izvori. U ovom turniru svakog profesionalnog igrača uparilo se sa amaterom odnosno najčešće nekoj poznatoj ličnosti koja podržava Fortnite, ali ne igra igru na natjecateljskoj razini.

Pobijedu su odnijeli profesionalni igrač Karim “Airwaks” Benghalia te uz duo partnera glazbenika RL Grimea.

Pro-Am pobijednici – Solary Airwaks i RL Grime

Nakon Creative i Pro-Am faze stiglo je vrijeme i za profesionalni duo turnir. Mnogo mladih igrača se natjecalo u duo i solo fazi a od zvučnijih imena tu su se nalazili Faze Mongraal i Mitr0, Ghost Saf i NRG Zayt, NRG benjyfishy i NRG MrSavage koji su bili fan-favoriti što radi levela znanja u igri, što radi karaktera i veoma privlačnih osobnosti, Faze ubitačni duo Dubs i Megga, Nate Hill i Funk Bomb i ostali.

Format bodovanja možete vidjeti na slici dolje.

Slikovni rezultat za graphic design

Igralo se šest mečeva te nakon mnogo neizvjesnosti u drugoj polovici natjecanja iz ničega se izdigao pobjednički duo Nyhrox i Aqua koji su apsolutno dominirali scenom od trećeg meča pospremajući u zajedničku kasicu-prasicu 3,000,000 američkih dolara.

Duo pobjednici – Nyhrox i Aqua

Nakon same pobjede na pozornicu su izašli praktički u šoku i nevjerici te su izgledali kao da nisu očekivali ili htjeli biti na tronu. Kada su se emocije slegle shvatili su koliko im se život promijenio i potrčali su u zagrljaj svojih obitelji te su nastavili uživati u svojem pobjedničkom danu zaključivši drugi od tri dana svijetskog prvenstva.

Zadnji dan ostao je kompletno rezerviran za solo nastupe sto najboljih igrača Fortnitea u cijelome svijetu. Svaki od ovih 100 dečkiju (nijedna ženska natjecateljica nije se uspijela kvalificirati) je apsolutno zasluženo paradirala crvenim tepihom u New Yorku te su uživali u svojih par sati slave dok ih je samo na Twitchu u zbrojenim pregledima gledalo preko 2 milijuna gledatelja UŽIVO.

Tfue

Od poznatih imena u streaming svijetu u solo natjecanje su se kvalificirali Turner Tenney poznatiji kao Tfue, Nate Hill, Mongraal, MrSavage i Benjyfishy, Ghost Aydan koji je fan favorit radi svoje nenormalno dobre kontrole igre na Dualshock 4 kontroleru, Ghost Issa, Liquid Vivid, NRG Zayt i drugi dok je Tfue definitivno razočaranje eventa pošto je bio smatran apsolutnim favoritom i najboljim igračem svijeta, ali je skupio svega 7 bodova u svih 6 mečeva.

Tko je na kraju najbolji Fortnite igrač svijeta? Tko zaslužuje svako pravi nazivati se tom titulom do idućeg svijetskog prvenstva?
Dame i gospodo, upoznajte prvaka svijeta u Fortniteu, 16-godišnjeg Kyle “Bugha” Giersdorfa – člana tima Sentinels.

Bugha je, interesantno, svoje profesionalno ime dobio još kao malo djete kada mu je njegov djed uz smiješne face govorio “bugha bugha” koje bi izazvale rekaciju histeričnog smijega mladog Kylea.

SEN Bugha na twitteru prije osvajanja turnira:

Ime će fanovi esports scene svakako zapamtiti pošto je ovom mladiću popularnost u samo 24 sata narasla gotovo 500% te je skupiu 300000 twitter pratitelja, ovjerenu twitter značku profila i, naravno, nevjerojatnih tri milijuna američkih dolara.

SEN Bugha nakon osvajanja svijetskog prvenstva:

Svim pobjednicima čestitala je i Fortnite ekipa koji su sa službenog Fortnite Competitive računa poslali sljiedeći tweet:

Bugha je dan nakon pozvan na intervju s američkom talk show zvijezdom Jimmy Fallonom koji za razliku od drugih voditelja nije sramio gaming industriju već je prepoznao njenu veličinu i važnost. Uz Bughu intervjuirao je dvaput nedvojbeno najveću zvijezdu esports scene – Tylera Blevinsa odnosno Ninju.

Intervju Bughe na Tonight Show with Jimmy Fallon

Cijeli događaj dodatno je začinio i planetarno popularni DJ Marshmello koji je održao live koncert te je nastupao u Pro-Am dijelu natjecanja uz Ninju.

Zaključno, jako lijepo izveden event od strane Epic Gamesa koji su još jednom dokazali kako su kraljevi scene podijelivši fanovima nestvarno natjecateljsko iskustvo, a svojim igračima minimalnih 50,000 američkih dolara dok su pobjednici dana nosili kući 3M.

World Cup će definitivno postati tradicija koja će se išćekivati iz godine u godinu te je definitivno dokaz i vjetar u leđa Epicu kako će duže vremena ostati relevantni na sceni ili čak ostati broj jedan praćena igra u svijetu.