Pixel 4 stiže s tehnologijom za prepoznavanje pokreta?

0
pixel 4

Google nas je nedavno šokirao pokazavši rendere Pixela 4 koji bi trebao biti predstavljen tek u listopadu ove godine. Od tad se pojavilo još dosta informacija vezano uz nadolazeći Googleov flagship, a danas imamo prilike vidjeti nove rendere, kao i nove informacije o tehnologiji koja će biti “spakirana” u Pixel 4.

Mnoge je razočarala činjenica da će Pixel 4 i 4 XL imati “meso” iznad zaslona u koje će biti smještena prednja kamera, zvučnim za pozive i senzori. Ono što je posebno zanimljivo su spomenuti senzori. Naime, prema glasinama koje donosi poznati tviteraš Iceuniverse čini se da će u Pixel 4 biti implementiran Project Soli, tehnologija temeljena na radarima koja može precizno pratiti pokrete i geste. Project Soli predstavljen je na Google I/O konferenciji davne 2015. te će ovo biti prvi put da se pojavljuje u nekom pametnom telefonu.

Senzori koji će ovo omogućiti bit će smješteni u otvor u gornjem desnom kutu uređaja. Znamo čemu senzori služe, no kako će Google iste korisnicima učiniti zanimljivima ostaje nam za vidjeti.