fbpx
apple tsmc

Sljedeće godine stiže iPhone s 5nm čipsetom?

Appleov A12 čipset bio je prvi na tržištu izrađen u 7nm procesu, a tim trendom trebao bi nastaviti i ovogodišnji Apple A13 koji će biti proizveden pomoću posebne tehnologije koja nosi ime EUV čime će iPhone postati snažniji od većine ultrabookova današnjice. Iako još nismo vidjeli ni ovogodišnje iPhone, nije rijetkost da se pojavljuju glasine o iPhoneima koji će biti predstavljeni sljedeće godine.

Tako danas stiže glasina da će čipset koji će pokretati iPhone sljedeće godine, pretpostavljamo imena A14, biti izrađen u 5nm procesu. Još u travnju čuli smo da TSMC uvelike radi na 5nm dizajnu čipseta, a prošlog mjeseca potvrdili su i da se pripremaju za proizvodnju istih nabavkom potrebne opreme, no nisu komentirali navode hoće li 5nm čipseti biti spremni za 2020. godinu.

Jučer se situacija značajno promijenila, jer je prema pisanju Digitimesa, CEO TSMC-a na sastanku dioničara potvrdio da proizvodnja 5nm čipseta kreće u prvom dijelu sljedeće godine, što je idealan tajming za Appleov iPhone koji će biti predstavljen u rujnu 2020., ako se trend predstavljanja iPhonea na jesen nastavi. Osim 5nm čipseta, sljedeća godina trebala bi biti godina kada će Apple napokon implementirati 5G modem u iPhone, kako bi bili konkurentni na rastućem 5G tržištu.

Related Articles

APPLE NAJAVIO EVENT ZA APPLE WATCH 6!

Frane

Procurio zaslon iPhonea 12!

Sven

Nizozemski T-Mobile potvrdio imena novih iPhonea!

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy