fbpx
libra_association

Raste skepticizam prema kriptovalutama u SAD-u

Otkad je Facebook prije mjesec dana najavio vlastitu kriptovalutu imena Libra, mnogi su imali priliku reći svoje mišljenje o tome, pa tako i Donald Trump koji se izjasnio kao skeptik prema kriptovalutama. Demokrati iz tijela zaduženog za financijske servise tako su podnijeli prijedlog u kojem bi velikim tehnološkim tvrtkama poput Facebooka zabranili funkcioniranje kao financijska institucija, ali i izdavanje digitalne valute.

Tvrtke koje prekrše ovo pravilo, prema ovom prijedlogu, mogle bi biti kažnjene s iznosom od jednog milijuna dolara dnevno. Prema Reutersu, koji je prvi otkrio ovaj prijedlog, isti vjerojatno neće proći, ali pokazuje kako skepticizam prema kriptovalutama raste. Igrom slučaja, ovaj prijedlog pojavljuje se jučer, samo dan prije nego Facebookov šef Libra odjela, David Marcus, treba svjedočiti pred senatom vezano uz Libru. U svom pripremljenom svjedočenju koje možete pročitati ovdje, navodi kako Facebook neće lansirati Libru sve dok regulatorna tijela ne budu u potpunosti zadovoljna.

Navode i kako je cilj Libre da olakša plaćanje, a ne da ugrozi postojeće valute. Kao glavnog regulatora privatnosti očekuju Švicarsku, s obzirom na to da je Libra Association smješten u Ženevi. Facebook tvrdi da s privatnošću nema problema i da podaci iz vašeg Walleta neće biti podijeljeni s drugim odjelima unutar tvrtke. Hoće li to tako stvarno i biti, ostaje nam za vidjeti.

Related Articles

Dark Mode stiže na mobilnu Facebook aplikaciju

Sven

Twitter dodao opciju za audio poruke

Sven

YouTube smanjuje kvalitetu videozapisa uslijed koronavirusa!

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy