Samsung neće moći isporučiti dovoljan broj Notea 10?

0
Samsung-Galaxy-Note-10-Silver

Japan je nedavno uveo veće restrikcije kod izvoza elektroničkih komponenti prema Južnoj Koreji i to bi moglo poprilično utjecati na Samsung i njihove planove za Note 10. Naime, Samsung se za proizvodnju svog Exynos čipseta okrenuo japanskim tvrtkama i uz spomenute restrikcije, moglo bi se dogoditi da Samsung nema dovoljno Exynosa za ugradnju u Note 10.

Ovo će najviše utjecati na tržišta u kojem Samsung prodaje uređaje s Exynos čipsetom, a tu spadaju i zemlje Europske unije. SAD, Južna Amerika i Kina imat će dovoljno Notea 10 jer u tim područjima Samsung u svoje uređaje ugrađuje Qualcommove čipsete. Note 10 bit će predstavljen 7. kolovoza, a do tad bi Samsung mogao smanjiti proizvodnju Exynosa za čak 10%, s obzirom na restrikcije oko uvoza komponenti. Kako bi spriječili nestašicu Notea 10 koji će sigurno biti tražen uređaj, Samsung bi se mogao odlučiti na prodaju Notea 10 s Qualcommovim čipsetima i na tržištima gdje inače prodaje Exynos modele.

Osim problema oko isporuke Notea 10, Samsung bi u problemima mogao biti i s Galaxy Foldom, jer restrikcije koje je uveo Japan uvelike utječu i na proizvodnju savitljivih zaslona, pa tako i uređaja koji imaju iste.