Huaweijev novi OS zvat će se Harmony OS?

0
huawei

Nakon što je Google Huaweiju uzeo licencu za Android te iako će istu dobiti nazad vrlo brzo, Huawei ne odustaje od svojih planova za novi operativni sustav koji će pokretati njihove uređaje. Do sad su se pojavila imena HongMeng OS i Ark OS, a čini se da je Huawei neodlučan pa su odlučili patentirati i treće ime za svoj novi operativni sustav – Harmony OS.

Zahtjev za patentom imena Harmony OS Huawei je prije tri dana predao Europskom uredu za intelektualno vlasništvo i isti je trenutno na razmatranju. Ark OS ili Harmony OS ime će vrlo vjerojatno biti korišteno za globalno tržište, dok bi ime HongMeng OS moglo biti namijenjeno Kini. Prema nekim glasinama, Huawei svoj OS razvija još od 2015., a i ne čudi nas informacija da će nastaviti s razvojem iako mogu koristiti Android, s obzirom na to da se raspoloženje SAD-a često mijenja i ponovo se može dogoditi da ostanu bez licence za Android.

Huawei ovaj OS navodno testira na preko milijun uređaja, a prvu komercijalnu primjenu mogli bismo vidjeti već ove jeseni, vjerojatno ne na nekom flagship uređaju već na uređaju srednjeg ranga.