fbpx

Instagram testira: AI zaštita od zlobnih komentara

Svi smo jako dobro upoznati s nepoželjnim ili spam komentarima na našim društvenim mrežama te su takve pojave jako često i često jako naporne.

Instagram je jedna od većih kompanija koja se trudi po tom pitanju pomoći svojim korisnicima odnosno omogućiti im što ljepše i neometano korištenje njihove platforme.

U testnoj fazi je značajka koja bi automatski upozoravala korisnika koji piše “ružan” komentar da razmisli još jednom i potvrdi želi li to objaviti, a u nekim slučajevima bi se čak automatski brisali komentari koji su jako slični ili identični nizovima i kombinacijama riječi koji su u prošlosti bili prijavljivani više puta.

Funkcija je naravno bazirana na moći AI tehnologije koja bi s vremenom postala sve pametnija i korisnija. Preporuke za otkazivanje komentara već su puštene na nekolicinu Instagram računa te se čekaju povratne informacije, a značajka kompletne zabrane određenih riječi ili korisnika stići će u narednim tjednima.

Restrict funkcija zaslužuje još malo hvale. Naime, ako korisnika dodate na listu zabrane taj korisnik neće moći vidjeti da ste vi “na mreži” te neće imati uvid u pročitane poruke s vaše strane. Dodatno, komentari tog korisnika biti će vidljivi isključivo Vama i njemu sve dok se ne odlučite odobriti ili obrisati komentar. Time korisnik ne zna da svi ostali ne mogu vidjeti njegov komentar te vjerojatno neće poduzimati mjere brisanja i pisanja novih komentara, a vi ste se zaštitili i “očistili” komentare ispod vaših objava.

Related Articles

Dark Mode stiže na mobilnu Facebook aplikaciju

Sven

Twitter dodao opciju za audio poruke

Sven

YouTube smanjuje kvalitetu videozapisa uslijed koronavirusa!

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy