Instagram testira: AI zaštita od zlobnih komentara

0

Svi smo jako dobro upoznati s nepoželjnim ili spam komentarima na našim društvenim mrežama te su takve pojave jako često i često jako naporne.

Instagram je jedna od većih kompanija koja se trudi po tom pitanju pomoći svojim korisnicima odnosno omogućiti im što ljepše i neometano korištenje njihove platforme.

U testnoj fazi je značajka koja bi automatski upozoravala korisnika koji piše “ružan” komentar da razmisli još jednom i potvrdi želi li to objaviti, a u nekim slučajevima bi se čak automatski brisali komentari koji su jako slični ili identični nizovima i kombinacijama riječi koji su u prošlosti bili prijavljivani više puta.

Funkcija je naravno bazirana na moći AI tehnologije koja bi s vremenom postala sve pametnija i korisnija. Preporuke za otkazivanje komentara već su puštene na nekolicinu Instagram računa te se čekaju povratne informacije, a značajka kompletne zabrane određenih riječi ili korisnika stići će u narednim tjednima.

Restrict funkcija zaslužuje još malo hvale. Naime, ako korisnika dodate na listu zabrane taj korisnik neće moći vidjeti da ste vi “na mreži” te neće imati uvid u pročitane poruke s vaše strane. Dodatno, komentari tog korisnika biti će vidljivi isključivo Vama i njemu sve dok se ne odlučite odobriti ili obrisati komentar. Time korisnik ne zna da svi ostali ne mogu vidjeti njegov komentar te vjerojatno neće poduzimati mjere brisanja i pisanja novih komentara, a vi ste se zaštitili i “očistili” komentare ispod vaših objava.