Galaxy Fold napokon spreman: Samsung pažljivo bira datum predstavljanja

0

Prije par dana DJ Koh, CEO Samsunga, priznao je kako je kompanija napravila veliki propust s inicijalnim lansiranjem Folda na tržište, ali on takoreći tržište nije ni dosegnuo jer je povučen već u testnoj fazi kod koje su ga predali tehnološkim influencerima koji su prijavili velike probleme.

Naime, najveći problem je bio taj što se uslijed otvaranja i zatvaranje već nakon dan-dva korištenja telefona mogla primijetiti blago izbočena crta preko sredine ekrana gdje se telefon preklapa.

Drugi, onaj ozbiljniji problem jest to što je Samsung lošom procjenom dizajna sloj zaslona napravio tako da izgleda kao zaštitna folija koju većina ljudi odmah miče. Isto su napravili i testeri misleći kako je riječ upravo o zaštitnoj foliji no, na njihovo jako neugodno iznenađenje riječ je pak bila o dijelu zaslona koji kad se ošteti/skine uzrokuje, naravno, prestanak rada zaslona.

Slikovni rezultat za galaxy fold

Samsung je ovu situaciju navodno riješio implementacijom “zaštitne folije” na drugačiji način tako što su proširili taj sloj ekrana do te mjere da se “prelijeva” u kućište ispod površine koju prstom možete dohvatiti odnosno onemogućili su skidanje spomenutog sloja zaslona.

Kako piše Bloomberg, Samsung će uskoro početi masovnu produkciju te dijelove uskoro šalju u svoju tvornicu u Vijetnamu dok pošteno mozgaju datum samog predstavljanja telefona.
Rane špekulacije govorile su o predstavljanju Fold telefona na istom događaji na kojem bi zvijezda showa trebala biti Note linija, ali to iz dana u dan izgleda sve dalje od istine.

Samsung definitivno ne želi uzimati svijetla pozornice svojoj do sada najjačoj liniji, a glede samog Galaxy Folda – riječ je o stvarno revolucionarnom pametnom telefonu koji zaslužuje svoj zaseban događaj, ali na Samsungu je odluka te izgleda kako ćemo se samo morati strpjeti do izlaska Note 10 i Note 10+ modela i vidjeti stiže li nam Fold kao “one more thing”.