fbpx

BOE pokazao 12.3 inčni zaslon koji se može “rolati”

Poput nečeg puno manje atraktivnog poput WC papira, budući zasloni naših pametnih telefona, tableta i televizija moći će se rolati do svoje pune veličine i natrag u onu kompaktniju verziju.

BOE je kineska kompanija koja je u prošlosti bila trn u oku Samsungu i LG-u kao jedan od niželigaša koji masivno podiže prašinu na tržištu.

Kompanija se tijekom prošlih godina većinski fokusirala na savitljive ekrane svakakvih izvedbi što smo vidjeli i od većih rivala, ali ovoga puta pokazali su na konferenciju zaslona svoju najnoviju tehnologiju kojom se šepure hodnicima sala u kojima se održavalo skupljanje.

Slikovni rezultat za boe display
BOE savitljivi ekran – demo prezentacija

U nešto podužem YouTube videozapisu možete pogledati kako zaslon izgleda te kojim mehanizmom to funkcionira, a pokazuju i štošta drugo kad su ih već kamere stavile pod svijetla pozornice. Pokazao se i savitljivi telefon, printani OLED, 8K VR, mini-LED tehnologija i razni drugi noviteti.

Valja imati na umu kako je ovo daleko od faze završenog uređaja odnosno da se radi o prototipu nečega što će izgledati puno elegantnije i bolje izrađeno.

Iako tehnologija nije nešto što sada možemo kupiti i isprobati, dajte si mašti na volju te zamislite samo mogućnosti koje će nam ova tehnologija pružiti u budućnosti.

Možda telefon koji će se, kao one efikasne kemijske olovke s rolajućim kalendarom u sebi, pružati iz baze jako malih gabarita skrivajući u sebi ogroman i predivan AMOLED panel.

Related Articles

Samsung predstavio najbrži zakrivljeni gejming monitor na svijetu – Odyssey G9

Sven

Apple Glass možda neće zahtijevati dioptrijska stakla

Sven

Qualcomm predstavio Robotics RB5 platformu

Sven

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy