BOE pokazao 12.3 inčni zaslon koji se može “rolati”

0

Poput nečeg puno manje atraktivnog poput WC papira, budući zasloni naših pametnih telefona, tableta i televizija moći će se rolati do svoje pune veličine i natrag u onu kompaktniju verziju.

BOE je kineska kompanija koja je u prošlosti bila trn u oku Samsungu i LG-u kao jedan od niželigaša koji masivno podiže prašinu na tržištu.

Kompanija se tijekom prošlih godina većinski fokusirala na savitljive ekrane svakakvih izvedbi što smo vidjeli i od većih rivala, ali ovoga puta pokazali su na konferenciju zaslona svoju najnoviju tehnologiju kojom se šepure hodnicima sala u kojima se održavalo skupljanje.

Slikovni rezultat za boe display
BOE savitljivi ekran – demo prezentacija

U nešto podužem YouTube videozapisu možete pogledati kako zaslon izgleda te kojim mehanizmom to funkcionira, a pokazuju i štošta drugo kad su ih već kamere stavile pod svijetla pozornice. Pokazao se i savitljivi telefon, printani OLED, 8K VR, mini-LED tehnologija i razni drugi noviteti.

Valja imati na umu kako je ovo daleko od faze završenog uređaja odnosno da se radi o prototipu nečega što će izgledati puno elegantnije i bolje izrađeno.

Iako tehnologija nije nešto što sada možemo kupiti i isprobati, dajte si mašti na volju te zamislite samo mogućnosti koje će nam ova tehnologija pružiti u budućnosti.

Možda telefon koji će se, kao one efikasne kemijske olovke s rolajućim kalendarom u sebi, pružati iz baze jako malih gabarita skrivajući u sebi ogroman i predivan AMOLED panel.