fbpx
fb crypto

Facebook sljedećeg tjedna predstavlja svoju kriptovalutu

Već smo pisali o tome kako Facebook planira uskoro predstaviti vlastitu kriptovalutu, ali nismo očekivali da će ista biti predstavljena tako brzo. Prema pisanju The Wall Street Journala, Facebookova kriptovaluta bit će predstavljena sljedećeg tjedna.

Ono što je također zanimljivo je da će ju podržavati velike tvrtke poput Vise, MasterCarda, PayPala, Ubera, Stripea i Bookinga. Svaka od navedenih investirat će 10 milijuna dolara kako bi financirali razvoj ove kriptovalute i time će postati dio Libra Associationa, organizacije koja će odvojeno od Facebooka upravljati ovom kriptovalutom.

Kriptovaluta će nositi ime Libra i bit će predstavljena 18. lipnja, a lansiranje je predviđeno za 2020. godinu. Libra će biti “stablecoin”, što znači da će biti vezana uz valute koje izdaju vlade, tako da se ogradi od Bitcoina koji je potpuno neovisan. Stabilnost im je ključ, s obzirom na to da Facebook planira “napasti” tržišta u razvoju.

Naravno, prije samog lansiranja Facebook mora proći kroz još puno posla, raznih regulacijskih tijela i pozabaviti se problemom pranja novca koji se potencijalno može pojaviti. Predstavljanje bi se trebalo održati za svega četiri dana, tako da ćemo uskoro čuti zašto se trebao odlučiti baš za Facebookovu kriptovalutu.

Related Articles

Dark Mode stiže na mobilnu Facebook aplikaciju

Sven

Twitter dodao opciju za audio poruke

Sven

YouTube smanjuje kvalitetu videozapisa uslijed koronavirusa!

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy