fbpx
facebook

Facebook uskoro predstavlja vlastitu kriptovalutu?

Facebook je kroz povijest eksperimentirao s raznim stvarima, od vlastitog pametnog telefona do kupnje proizvođača VR uređaja, Oculusa. Izgleda da i dalje ne odustaju od eksperimentiranja, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako Facebook uskoro planira lansirati svoju kriptovalutu.

Projekt nosi kodno ime Libra te su im glavni cilj države u razvoju gdje su državne valute nestabilne. Primjena Facebookove kriptovalute prvo će se pojaviti u njihovim proizvodima, poput WhatsAppa, Messangera i ostalih, no tvrtka planira i fizičke bankomate po uzoru na Bitcoin bankomate.

Facebook će svojim zaposlenicima ponuditi da plaću primaju u njihovoj kriptovaluti umjesto u stvarnom novcu, no sumnjamo da će se za tu opciju odlučiti veći broj njihovih zaposlenika. Kako piše The Information, Mark Zuckerberg je ovaj projekt proglasio prioritetom, pa su tako u veljači ove godine zaposlili tim iz Chainspacea, blockchain startupa, a prošlog mjeseca pojavila se i informacija da je Facebook osnovao novu tvrtku imena Libra Networks.

Za razliku od Zuckerberga, ljudi na drugim visokim položajima u tvrtki, poput Sheryl Sandberg (COO) i Davida Wehnera (CFO) nisu pretjerano oduševljeni ovim projektom, pa nam ostaje za vidjeti hoće li Facebook uspjeti u svom naumu ili će njihova kriptovaluta završiti kao još jedan promašaj.

Related Articles

Dark Mode stiže na mobilnu Facebook aplikaciju

Sven

Twitter dodao opciju za audio poruke

Sven

YouTube smanjuje kvalitetu videozapisa uslijed koronavirusa!

Frane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy